44 millió fontból épít kerítést a brit kormány a migránsok ellen 1

Újabb nagy összeget költ a brit kormány arra, hogy az EU felől érkező illegális bevándorlók áradatát megfékezze.

44 millió fontból épít kerítést a brit kormány a migránsok ellen 3

Nemrégiben jelentették be, hogy nem kevesebb, mint 44.5 millió fontot szán a brit kormány a határátkelők fejlesztésére. Jelen esetben ezek a fejlesztések pedig az átkelők biztonsági rendszereit erősítik, és modernizálják majd, hogy az eddig is sok gondot okozó migránsok ne tudjanak olyan könnyen bejutni Nagy-Britannia területére.

44 millió fontból épít kerítést a brit kormány a migránsok ellen 4

A pénzből a hírek szerint (Magyarországhoz hasonlóan) újabb kerítéseket fognak majd felhúzni Calais környékén, ugyanis a legtöbb gond a francia oldalon lévőátkelőnél volt az utóbbi években. Volt olyan, hogy több, mint 1000 migráns rohamozta meg a királyság területére átvezető „csalagút” bejáratát.

A pénz egy másik részéből pedig mind Calais, és más átkelők területén még több CCTV kamerát és hőérzékelő detektorokat fognak felszerelni. Az is nagyon gyakori technika ugyanis az illegális határátlépőknél, hogy kamionok és más járművek belsejében elbújva próbálnak meg bejutni a szigetországba.

migránsok

A francia miniszterelnök, Emmanuel Macron egyébként pont mostanában érkezik majd Nagy-Britanniába egy nagyszabású megbeszélésre Theresa May miniszterelnökkel, ahol minden bizonnyal a Brexit mellett ez is fontos napirendi pont lesz. Habár a Brexit miatt a két ország különböző irányba tart a jövőt illetően, arról azért biztosítani szeretnék egymást, hogy bizonyos ügyekben továbbra is szorosan együttműködnek majd.

44 millió fontból épít kerítést a brit kormány a migránsok ellen 5

A hírek szerint Macron újra akarja tárgyalni a britek és franciák közti 2003-as egyezményt is, mely szerint minden olyan migráns, akit nem engednek be Nagy-Britannia területére, Franciaországban marad. Ennek eredményeként épült ki Calais mellett, és volt ott éveken át a Dzsungelnek elkeresztelt hatalmas menekült tábor, ahonnan a migránsok rendszeresen „offenzívákat” indítottak a határátkelő ellen, valamint a sorban várakozó kamionok hátuljába mászkáltak be csoportosan.

Még mindig 500-1000 migráns van a környéken, annak ellenére, hogy a Dzsungelt 2016-ban felszámolták. A hírek szerint egyébként Theresa May várhatóan bele fog egyezni abba, hogy a menekülteket távol tartó védelmi rendszerek fejlesztésével egyidőben több menekültet fognak befogadni a szigetország területén, elsősorban gyerekeket, ez azonban még nem került megerősítésre.

44 millió fontból épít kerítést a brit kormány a migránsok ellen 6

A brit kormány az elmúlt 3 év során már nagyjából 100 millió fontot költött a biztonsági felszerelések fejlesztésére. Többek közt ennek köszönhetően az illegális határátkeléssel való próbálkozások száma Nagy-Britannia átkelőinél 30 ezerre esett vissza. Ez még mindig rengetegnek hangzik, de nem olyan rossza, ha azt nézzük, hogy 2015-ben még 80 ezer volt ugyanez az adat.         Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás Forrás 

Megosztás