400 mérföld széles vihar ér az Egyesült Királyság fölé 2 hétig tartó esőzéseket hozva 1

400 mérföld széles vihar közeledik Nagy-Britannia felé, ahogy fokozatosan keresztülhalad az Atlanti-óceánon az Egyesült Államok irányából.

400 mérföld széles vihar ér az Egyesült Királyság fölé 2 hétig tartó esőzéseket hozva 3

A meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy a „hatalmas időjárási rendszer” 100 km/órás széllökéseket és heves esőzéseket hozhat a húsvét előtti két hétben. Oklahomában már tornádókat és hatalmas jégesőket is okozott, mely során néhol 5-10 centis jégdarabog potyogtak az égből, és hétfő estétől elkezdi áztatni az Egyesült Királyság északi és nyugati részeit.

A kellemetlen időjárás az előrejelzések szerint durván két héten át tartó esőt hoz, azok után, hogy az elmúlt 153 év legcsapadékosabb 12 hónapját kellett átvészelnünk. A Környezetvédelmi Ügynökség szerint a március elejéig tartó 12 hónap volt a legcsapadékosabb Angliában 1871 óta, és ebben a hónapban már most kétszer annyi csapadék esett Dél-Angliában, mint amúgy szokott.

A Met Office meteorológusa azt mondta: „Az Egyesült Államokban az utóbbi napok viharaiért felelős időjárási rendszer most Nyugat-Európa felé tart. Később hétfőn nedves és szeles lesz az idő, kedden sok helyen esővel és élénk széllel kell számolni.”

400 mérföld széles vihar ér az Egyesült Királyság fölé 2 hétig tartó esőzéseket hozva 4

„Szerdán és csütörtökön a legtöbb területen továbbra is esős idő lesz, erős széllel, különösen a partok mentén. Pénteken és a hétvégén az északnyugati szél napos idővel és záporral párosul. A március 31-ig tartó héten valószínűleg délen lesznek változékonyabbak az időjárási viszonyok, északon szárazabb, de hidegebb lesz az idő.”

134 árvízriasztást adtak ki, ezen a héten újabb árvizek várhatók, a folyók és a talajvíz rekordmagas szinten vannak. A hét közepe felé újabb áradások várhatók, az Egyesült Királyság legtöbb részén esőre és erős szélre számíthatunk.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után