Egy London belvárosában dolgozó irodai alkalmazottat csaknem £4,000-os parkoló díjjal sújtottak mindössze 6 órányi parkolásért, amikor családját egy kis közös kikapcsolódás jegyében elvitte a Winter Wonderland téli vidámparkjába.

park2

A 32 éves Manish Wadhwani, aki egyébként szoftvermérnökként dolgozik a brit fővárosban, azt mesélte, felordított kínjában, amikor meglátta az összeget. Mr. Wadhwani a Hyde parkban található közismert téli látványosságot ment el megtekinteni a feleségével, a 3 éves gyerekükkel, és szüleivel vasárnap délután. Amikor megérkeztek, egy egész napra érvényes £5-os parkolójegyet vásárolt az NCP parkolójában a Portland Square-en.

„Soha életemben nem történt még velem semmi hasonló. Ez volt életem legdrágább karácsonyi kimozdulása.” – meséli az érintett.

park1

Amikor kicsit több, mint 5 órával később megpróbáltak kijutni a parkolóból, egy £3,731-os parkolási díj várta őket a kijáratnál. Az NCP azt mondta neki ott helyben, hogy a tranzakciót nem lehet törölni, így még a bankjától is büntetésre számíthat a hitelkeret túllépése miatt.

A watfordi kisgyerekes apuka azt mondta, szerinte az lehetett a hiba, hogy még augusztusban vásárolt egy ugyanilyen £5-os napi parkolójegyet, de az NCP nem regisztrálta, amikor elhagyta a több, mint 500 férőhelyes parkolót. Ez azt jelenti, hogy három hónapon át végéig folyamatosan ketyegett az óra, és 93 napnyi parkolást számolt fel összesen, amikor a karácsonyi vásárt elhagyva haza indultak volna.

park3

„Augusztus 23-án szintén parkoltam ott, de kifelé menet valami baj volt a kapuval. Nem működött. Segítséget kellett hívnom, és az ott dolgozó alkalmazott manuálisan nyitotta fel nekem a sorompót. Gondolom, utána nem lettem regisztrálva a rendszerben, hogy elhagytam a parkolót.” – magyarázta Mr. Wadhwani.

„A legmegalázóbb rész az volt, hogy pénzt kellett kölcsönkérnem a nővéremtől, hogy szüleim házassági évfordulójára meg tudjam venni az ajándékokat. Kértem őket, hogy töröljék a tranzakciót, de azt mondták, hogy ezt nem lehet egyik pillanatról a másikra visszacsinálni. Az NCP-nek sürgősen meg kell újítania a beléptető rendszerét, nehogy ez mással is előforduljon.” – tette hozzá a pórul járt férfi.

A cég azóta jelezte, hogy megvizsgálták az ügyet, és kiderült, hogy amikor augusztusban a férfi elhagyta a parkolót, azt a rendszer nem rögzítette, feltehetően azért, mert a kapu már nyitva volt, amikor az úr a kártyáját használta. Így amikor három hónappal később újra parkolt azon a helyen, a rendszer a hely elhagyásakor azt érzékelte, hogy egy augusztusban kezdődött parkolás zárult le „némi” időtúllépéssel, és ennek megfelelően kalkulálta ki a fizetendő, több mint £3,700-os pótdíjat.

A cég bocsánatot kért a hiba miatt, és az összeget visszafizették, de Mr. Wadhwani azt mondta, messze elkerüli az NCP parkolóit, legalábbis amíg a rendszerüket fel nem újítják.    Forrás: http://www.standard.co.uk/