24 órán belül két vihar éri el Nagy-Britanniát: az Elin vihar órákon belül eléri a brit partokat 1

Több tucat időjárási figyelmeztetést adtak ki az Egyesült Királyság és Írország területén, mivel heves esőzések és rendkívül szeles időjárási viszonyok várhatók a térségben a hétvége folyamán az előrejelzések szerint.

24 órán belül két vihar éri el Nagy-Britanniát: az Elin vihar órákon belül eléri a brit partokat 3

A legfrissebb adatok szerint az Elin vihar viharos erejű szelet hoz Írország egyes részeire, ami miatt az ír meteorológiai intézet narancssárga figyelmeztetést adott ki az ország bizonyos régióira. A brit meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság egyes részein pedig akár 80 mm csapadék is leeshet rövid idő leforgása alatt akár komoly károkat is okozva egyes területeken az otthonokban és vállalkozásokban.

Stephen Dixon, a Met Office szóvivője elmondta, hogy szombaton az Egyesült Királyság délnyugati részéről kiindulva északkelet felé fog mozogni a vihar, „kiadós esőt és heves széllökéseket hozva az ország egy jelentős részére”.

Azt is hozzátette: „Késő délutánra a heves szél és az eső nagy része elvonul, és a déli területeken már csak záporok lesznek. Walesben, Midlandsben, Észak-Angliában és Észak-Írországban, de legfőképp az Ír-tenger körüli part menti területeken lehet majd a legerősebb széllökésekre számítani.”

Nedves és szeles hétvége elé nézünk tehát. Vasárnap és jövő héten is folytatódik a változékony időjárás, további időjárási figyelmeztetések is előfordulhatnak.

24 órán belül két vihar éri el Nagy-Britanniát: az Elin vihar órákon belül eléri a brit partokat 4

És ha ez nem volna elég, a Fergus vihar a lesz második névvel ellátott vihar 24 óra leforgása alatt, ami eléri a brit partokat, és amely vasárnap érkezik.

Ezt a második időjárási rendszert Fergus viharnak nevezte el az ír meteorológiai intézet, amely vasárnap söpör végig az Egyesült Királyságon. A Met Office arra figyelmeztetett, hogy az újabb nagy mennyiségű csapadék mellett ismét viharos erejű szelek tombolnak majd az ország több régiójában is, különösen a nyugati területeken. A vihar legdurvább, legerőteljesebb széllökései azonban várhatóan Írország területén éreztetik majd a hatásukat.

Andy Page, a Met Office főmeteorológusa ezzel egészítette ki: „A nedves és szeles időjárás lesz a jellemző a legtöbb területen ezen a hétvégén, bár szombat délután délen lesz némi szárazabb idő. A szél és az eső időnként gondot jelenthet a közlekedés szempontjából, ami miatt időjárási figyelmeztetéseket adtunk ki szélre és esőre egyaránt.”

„A szél 110 km/órás sebességű széllökések körül tetőzhet az Ír-tenger egyes partszakaszain, míg Angliában és Walesben 70-80 km/órás széllökések valószínűek. Emellett további 20-30 mm eső eshet Észak-Írország egyes részein, Anglia északnyugati részén, valamint Skócia délnyugati és középső részén, és még ennél is valamivel több a magasabban fekvő területeken.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után