Egy férfi 2 000 000 font értékben talált aranyrudakat egy tank belsejében, amit nem sokkal azelőtt vásárolt 30 000 fontért.

A 23 éves Joe Hewes adta el a szovjet tankot a tankokért rajongó Nick Meadnek még februárban, és fogalma sem volt róla, hogy az említett antik járműben egy ilyen kincs lapul. Nick és Todd Chamberlain éppen a T54 Type 69 tankot vizsgálgatták közelebbről, amikor rábukkantak az aranyrudakra. Meglepő módon Joe nem tűnt emiatt mérgesnek, és csak egy sört vár cserébe maximum.

„Egészen őrület, hogy ilyet találtak, és remélem, Nick megtarthatja. Mindenki azt gondolja, hogy teljesen kiakadtam, hogy ez az enyém is lehetett volna, de igazából nem vagyok túlságosan feldúlt, azért én is kerestem a tankon egy szép summát. Nem beszéltem azóta Nickkel, de ha megtarthatja az aranyat, remélem, egy sörre azért meghív! Egészen hihetetlen belegondolni, hogy az a kincs hónapokig nálam volt, szó szerint egy aranybányán ültem.”

A mechanikus Joe még renoválta is a tankot, amelyet a britek zsákmányoltak még Irakban, javítgatta a motorját és más alkatrészeit, de az aranyra valahogy sose bukkant rá. Amikor Nick és Todd felfedezte a kincset, éppen egy anyagot forgattak Northamptonshire-ben arról, ahogy vizsgálják a tankot annak a reményében, hogy értékes, régi fegyvereket fognak találni.

Az aranyról egyébként úgy gondolják, 1990 körül került oda a Kuwait-invázió alatt, és a dízeltankban rejtették el. A rudakat egyelőre a rendőrség elkobozta, és most állítólag megpróbálják kideríteni, hogy illik-e bármely korábban bejelentett lopott arany készletbe.

„Szeretném azt hinni, hogy azért visszakapjuk majd. Osztottuk, szoroztunk, és arra jutottunk, hogy egyenlően elosztva az itt dolgozók között, azért nem lenne egy óriási összeg. De egyértelműen bármekkora összeg igazi örömteli bónusz lenne. Azért filmeztünk egyébként, mert azt hittük, fogunk valami antik fegyvert találni. Jót nevettünk a történtek ilyen alakulásán, és reméljük, azért valamennyit megtarthatunk majd belőle” – mondta az 55 éves Nick.   Forrás Hirdetőknek: [email protected]