£20,000-nál is többet érő gyűrűt talált egy mázlista fickó Anglia leghíresebb erdejében 1

Egy amatőr kincsvadász pasas egy igen értékes középkori gyűrűre bukkant a királyság talán legismertebb erdejének mélyén, amiről a Robin Hood-ról szóló történetek során már annyit hallottunk. Az ékszer akár £70,000-ot is érhet a becslések szerint.

ad_229587980-e1482152602812

Mark Thomson, aki elmondása szerint villás targoncák festéséből él, a híres Nottinghamshire területén található Sherwood-I erdőben bóklászott, és alig 20 perce sétálgatott, amikor a fémdetektora sípolni kezdett. A 34 éves férfi arra számított, hogy valami haszontalan dolgot talált, úgy mint eldobált aprót, vagy arra járók által ott hagyott szemetet.

A férfi elárulta hogy alig másfél éve kezdett hódolni a kincskeresés szenvedélyének és ahogy ásójával elkezdte fellazítani a földet, értéktelen fémdarabok helyett, valami arany színű dolog csillant meg a lába előtt. Felvette, és ahogy letisztogatta, kiderült, hogy egy arany gyűrűt talált, ráadásul egy olyat, aminek egy méretes zafír kő van a foglalatában.

Mr. Thomson bejelentette, hogy mire bukkant így a gyűrű most különböző vizsgálatokon esik át, a kincskeresők által talált értékek hivatalos procedúrájának megfelelően. Mark pedig csak vár és reménykedik, hogy hamarosan szép summát zsebelhet be érte. Elárulta, hogy több aukciós házzal is felvette a kapcsolatot és a szakértők véleménye szerint a gyűrű értéke £20,000 és £70,000 közé tehető, ami forintba átszámolva 7 és 25 millió közt van a jelenlegi árfolyammal kalkulálva.

ad_229588071-e1482152547209

„Alig 20 perce keresgéltem a detektorommal egy pár másik ember tárasaságában, amikor megszólalt. Nagyon izgatott lettem, amikor megláttam az aranyat, de akkor még nem tudtam mekkora értéket tartok a kezemben. Életem eddigi legértékesebb kincse, amit találtam. Még mindig az ájulás kerülget, ha rá gondolok. Ha tényleg olyan értékes, mint amilyennek mondják, akkor teljesen megváltoztatja az életem.” – mesélte a szerencsés megtaláló.

Az ékszert jelenleg a British Museum szakemberei vizsgálják. A gyűrű, melynek egyik oldalába még egy csecsemő korú Jézus is bele lett gravírozva, feltehetően a 14. századból származik. Az egyik szakértő azt is elmesélte, hogy a gyűrűben lévő kő megegyezik azokkal, amelyeket az egyik Canterbury érsek, név szerint William Wytlesey sírjánál használtak, aki 1374-ben hunyt el.

Mr. Thomson már csak arra vár, hogy agyúrút, amit talált hivatalosan is értékes kincsnek nyilvánítsák. Amint ez megtörténik, a tárgyat múzeumoknak fogják felajánlani megvásárlásra, és ha sikerül eladni, Mr. Thomsonnál nem kis pénz áll a házhoz.    Forrás: metro   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után