£200-nál is többet érhet az új £5-os, ami a pénztárcádban lapul 1
GXKEAR The New Polymer UK Five Pound Note

A nemrégiben kibocsátott új papír £5-osok némelyike jóval többet ér annál, mint amennyi rá van írva. A kérdés csak az, hogy melyik, miért, és mennyit?

GXKEAR The New Polymer UK Five Pound Note

Az új papírpénzek ugyanis eBay-en igencsak magas áron találnak új gazdára. Ha tudni szeretnénk, hogy a mi £5-osunk vajon értékes-e, csak annyit kell tennünk, hogy leellenőrizzük a rajta lévő sorozatszámot.

A vadi új mosásálló és mindenféle klassz hamisítást megnehezítő extrával ellátott papírfecnik (amik egyébként már nem is papírból, hanem műanyagból vannak) egy kis százaléka magas eszmei értékkel bír a megszállott gyűjtők számára. Ezzel miértet meg is válaszoltuk.

EbayFive.JPG

Az új £5-osból ugyanis most nyomták ki az első szériát, és minél korábbi, a legelső sorozatszámhoz közelebbi sorozatszámú a nálunk lévő darab, annál nagyobb eséllyel ér valaki számára többet, mint £5.

Amennyiben a sorozatszám AA01-gyel kezdődik, az azt jelenti, hogy a mancsunkban levő fizetőeszköz, amin Winston Churchill papa bámul ránk, csinos kis profittal adható el az interneten, vagy a megfelelő helyen a megfelelő személynek.

Az eBayen már volt olyan köztük, amire le is csaptak a sasszemű gyűjtők, egyet £228-ért, egy másikat pedig £196-ért vettek meg. Néhány másik is fent van, amire licitálni is lehet, jelenleg £100 körüli áron. Elvileg összesen 999,999 db AA01-es kezdetű £5-ost nyomtak, persze nem mind ér nagyon sokat, csak ezek közül is a legelsők.

A legeslegelső darabot ki más kapta volna, mint maga a királynő, aminek a sorszáma nem más, mint AA01 000001.

A mosógépben is kimosható új fajta papírpénz a múlthéten került be a körforgásba, és a Bank of England azt mondta róla, hogy tisztább, erősebb, strapabíróbb, és nehezebben másolható mint valaha. Akár 5 évig is bírja mire az anyaga teljesen megadja magát.

De ez kit érdekel…. Most úgyis mindenki a sorozatszámokat bűvöli a pénztárcájában fellelhető összes Churchill bácsis bankjegyen. Jó keresgélést mindenkinek!             Forrás: Metro

[fblike]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után