20 év hallgatás után Harry herceg először beszélt nyíltan anyja elvesztéséről 1

Harry herceg majdnem 20 év hallgatás után felfedte, min ment keresztül édesanyja, Diana hercegnő halála után.

20 év hallgatás után Harry herceg először beszélt nyíltan anyja elvesztéséről 3

A Daily Telegraphnak adott interjúban azt mondta, hogy csak a húszas évei végére sikerült teljesen feldolgoznia a gyászt – két év „teljes káosz” után, ami miatt majdnem teljesen összeomlott. De most már jól van, hála a „folyamatnak, amin keresztül ment”. Azt is hozzátette, hogy a bokszolás „mentette meg”, mivel így le tudta vezetni az agresszióját.

Az újság szerint Harry azért döntött úgy, hogy beszél a dologról, mert szeretné ezzel bíztatni az embereket arra, hogy ne féljenek mentális problémákról beszélni. A bátyjával és sógornőjével együtt támogatják a Heads Together mentális egészség kampányt, amely az idei London maraton kiemelt jótékonysági szervezete.

„Azt hiszem, kijelenthetem, hogy édesanyám elvesztése 12 évesen, és utána 20 évig az érzéseim elnyomása nagyon komoly hatással volt a magánéletemre és a munkámra is. Nagyon közel voltam a teljes összeomláshoz több alkalommal is, mikor a gyásszal, vagy mindenféle hazugságokkal és találgatásokkal kellett megküzdeni minden irányból.”

20 év hallgatás után Harry herceg először beszélt nyíltan anyja elvesztéséről 4

A hercegnő 1997 augusztusában halt meg Párizsban. „Azt a módszert választottam, hogy a homokba dugom a fejem, és egyáltalán nem gondolok anyára, mert az miért is segítene? Azt hittem, attól csak szomorúbb leszek, miközben ez úgysem hozza vissza. Úgyhogy inkább nem hagytam, hogy az érzelmek bármi részei legyenek. Egy tipikus 20-25-28 éves voltam, aki élte a kis világát, mert az élet szép és jó. Aztán egy idő után volt pár mélyebb beszélgetésem, és egyszer csak a gyász, amit sose sikerült feldolgoznom, előjött, és rájöttem, hogy még rengeteg dolog van, amivel igenis foglalkoznom kell.” Azt is hozzátette, azután döntött úgy, hogy tesz valamint, miután a bátyja azt mondta neki: „Nézd, muszáj lesz kezdened ezzel valamit. Nem normális úgy tenni, mintha rád semmi se hatna.”

20 év hallgatás után Harry herceg először beszélt nyíltan anyja elvesztéséről 5

Harry herceg a Kensington palotában beszélgetett a témáról Bryony Gordonnal egy csésze tea mellett. A Telegraph riportere maga is megküzdött már olyan problémákkal, mint bulimia, alkoholizmus, vagy OCD. Azt mondta, csak ketten voltak a szobában, és hogy nagyon furcsa volt hallani a királyi család egy tagját bármiről beszélni másfél órán keresztül.

„Nagyon nyílt és világos férfi, és nagyon meglepett, mennyire egyenesen beszélt a problémáról. Elmondta, hogy tanácsadásra volt szüksége, és hogy mennyire káosz volt az élete egy ideig. Azt is mondta, hogy ’nem voltak problémáim, én voltam a probléma’, valamint hogy a bátyja sokáig próbált segíteni neki, de egészen idáig elkerülte.”

Az interjúval kapcsolatban Harry herceg pedig azt mondta, hogy néha egy idegennel lehet a legjobban beszélni a dolgokról. „Leülsz a kanapéra, és azt mondod, hogy ’hé, nem szeretnék tanácsot kapni, most, csak azt szeretném, ha meghallgatnál’. Aztán hagyod, hogy minden kijöjjön belőled.”

„Mivel sikerült az utóbbi két és fél évben nagyon sokat fejlődnöm, most már komolyan tudom venni a munkámat, és a magánéletemet is, és már tudok vért, verejtéket, és rengeteg időt áldozni olyan ügyekre, amik igazán fontosak, és igazán változást tudnak hozni.”    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után