18 embert mentettek ki egy hűtőkamionból Angliában 1

Egy 18 fős csoportot szabadítottak ki egy hűtőkamionból, amikor az egy az autópálya melletti pihenőhelynél egy rövid időre megállt.

18 embert mentettek ki egy hűtőkamionból Angliában 3

Maga a sofőr volt az, aki rátalált a teherautóban bújkáló fagyoskodó személyekre. Éppen az A1M autópályán haladt végig Cambridgeshire területén, Peterborough mellett, amikor megállt az egyik pihenőhelyen. Amikor felfedezte a másfél tucat hívatlan vendéget, azonnal szólt a rendőrségnek.

A rendőrök rövid időn belül odaértek a Haddon-i pihenőhöz, ahol kiderült, hogy óriási szerencsére senki sem sérült meg. A 18 embert ezt követően átadták a bevándorlási hivatalnak.

18 embert mentettek ki egy hűtőkamionból Angliában 4

Alig egy héttel ezelőtt, február 17-én is volt egy hasonló eset. Ekkor azonban csak három férfit találtak egy másik teherautó hátuljában az A14-es út egy másik pihenőhelyénél, szintén Cambridgeshire területén, nem messze Huntingdontól.

Az a három férfi végl úgy menekült meg, hogy felhívták a rendőrséget, és a segítségüket kérték a kamionból való kijutáshoz, ugyanis fogytán volt az oxigén odabent és elmondásuk szerint már fulladoztak és egyre nehezebben lélegeztek. A rendőrség szerencsére a telefonbeszélgetés alapján sikeresen bemérte a szóban forgó járművet, amiről úgy tudni, hogy Franciaországból indult.

A három kimenetett férfi közül kettő iraki, egy pedig iráni származású volt. Őrizetbe vették őket, és az ügyeiket a bevándorlási szabályok szerint fogják kezelni.

A Cambridgeshire-i rendőrség szóvivője az incidens kapcsán elmondta: “Az ilyen történetek bár eléggé aggasztóak lehetnek, de kiemelik, hogy a rabszolgaság és az emberkereskedelem igenis létező problémák, és a rendőrségnek szüksége van a lakosság segítségére az ellenük vívott harcban.”

A rendőrség felszólította a lakosságot, hogy azonnal hívják a 999-es számot, ha egy teherautóból vagy más tehergépjárműből embereket látnak kimászni, vagy ha egy teherautó belsejéből dörömbölést hallanak, vagy ha a teherautó hátsó részébe emberek másznak be. Az embereknek különösen ébereknek kell lenniük a benzinkutaknál és a pihenőhelyeken, és azonnal szólniuk kell a hatóságoknak, ha a járművel kapcsolatban valami rendelleneset tapasztalnak.

Az év elején egy embercsempészettel foglalkozó bandát börtönöztek be, miután 39 vietnami migráns halálát okozták egy teherautó hátuljában, amelyet Essex területén állítottak meg. Ennél az incidensnél a teherautó hátuljában lévő férfiak, nők és gyermekek mindannyian megfulladtak, miközben Franciaországból csempészték őket át a határon.           Forrás

Megosztás