Rengetegen kritizálják az ASDA új olcsó termékcsaládját, amely "megszégyeníti a szegényebb családokat" a csomagolás élénk színével 1

Az Asda megvédte új „budget” termékcsaládját, miután rengetegen azzal vádolták, hogy az élénksárga csomagolással “megszégyeníti” a szegényeket.

Rengetegen kritizálják az ASDA új olcsó termékcsaládját, amely "megszégyeníti a szegényebb családokat" a csomagolás élénk színével 3

A lánc a közelmúltban a korábban Smartprice nevet viselő termékeit új Just Essentials márkajelzésre cserélte le, amely elmondásuk szerint „minden idők legnagyobb pénztárcabarát termékcsaládja”, amelynek célja, hogy segítse a vásárlókat a megélhetési költségek emelkedése elleni küzdelemben.

Tartalmaz friss húst, halat és baromfit, pékárut, fagyasztott és tartós alapanyagokat, valamint mosogatószert, vécépapírt, sampont és egyéb piperecikkeket, valamint háztartási kellékeket is.

Az új termékcsalád élénksárga dizájnja azonban arra késztetett elég sok embert, hogy kritizálják az ötletet mondván, hogy túlságosan kirívó, és tulajdonképpen egy nagy „szegény vagyok” jel, ha ilyen termékekkel a kosaradban mászkálsz az üzletben. Minden korábbi Smart Price termék fehér csomagolású volt.

Az egyik vásárló azt mondta, hogy az élénk szín olyan mint egy nagy nyíl, ami rád mutat, hogy: „Szegény vagy!” Egy másik pedig hozzátette, hogy így „az alacsonyabb jövedelmű emberek kosara csóróság jelölőkkel van tele”.

Rengetegen kritizálják az ASDA új olcsó termékcsaládját, amely "megszégyeníti a szegényebb családokat" a csomagolás élénk színével 4

Az Asda azonban azt mondta, hogy vásárlói „szeretik” az ötletet és a termékeket is.

A cég egyik szóvivője így nyilatkozott: „Nem értjük, hogy bárki miért érzi kínosnak, ha pénzt takarít meg, és mindeközben pedig nagyon örülünk, hogy ügyfeleink mennyire szeretik az új Just Essentials termékcsaládot, amint azt a nagy visszhang is mutatja, és ahogyan továbbra is hozzáadják a Just Essentials termékeket a kosaruk tartalmához minden alkalommal, amikor vásárolnak.”

Az élelmiszerlánc azt mondta, hogy az új termékcsalád „a piacon lévő legnagyobb pénztárcabarát, alapvető termékeket, élelmiszereket tartalmazó termékcsaládja lesz”, 293 termékkel, 50 százalékkal többel, mint amennyit az előző Smartprice termékcsalád tartalmazott.

John Haken, a WF Denny csomagolócégtől azt mondta, hogy ez a fajta csomagolás népszerű volt a magas inflációjú 1970-es években. Haken úr hozzátette: “Vásárlóként szerintem mindenkinek a saját igényeire kell koncentrálnia (nem pedig arra hogy mások mit gondolnak).”

A már most is nehézségekkel küzdő briteknek jövő évtől havi közel 400 fontra emelkedhetnek az energiaszámláik, mivel az árplafon az előrejelzések szerint még magasabbra emelkedik majd az eddig becsült értékeknél.

A családok éves kiadásai, beleértve az energiaszámlákat, jelzáloghitelt és élelmiszerre költött összeget, decemberre akár 6000 fonttal emelkedhet a tavalyi évhez képest a féktelen infláció miatt…      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után