135 éves üzenetet talált egy anyuka a padlódeszkák alatt egy elrejtett whiskys üvegben 1

Egy anyuka teljesen ledöbbent, amikor egy 135 éves üzenetet fedezett fel egy üvegbe rejtve a padlódeszkák alatt. A kétgyermekes anyuka, Eilidh Stimpson, az edinburghi Morningside-ból, nem akart hinni a szemének, amikor felolvasta a fonnyadt cetlire kézzel írt üzenetet.

135 éves üzenetet talált egy anyuka a padlódeszkák alatt egy elrejtett whiskys üvegben 3

A titkos üzenet a padló lerakása óta egy üres whiskys üvegben várt megtalálójára feltekerve. A viktoriánus korabeli kis ”időkapszulát” hétfőn fedezte fel a helyi vízvezeték-szerelő, Peter Allan, aki véletlenül pontosan azt a helyet vágta át a padlódeszkában, ahol 1887. október 6-án az üveget hagyták.

„Ez nagyon izgi” – mondta Eilidh, aki háziorvosként dolgozik. – „És még szerencse is, mert épp a radiátort a fal egyik oldaláról a másikra kellett áthelyeznünk. Jött a vízvezeték-szerelő, elkezdett lyukat vágni, és azt mondta, hogy ez egy rémálom lesz, mivel egy újabb padló van a régebbi padlón.”

Aztán egyszer csak lejött a lépcsőn, és így szólt: „Nézd, mit találtam a lyukban, amit az imént csináltam!” Elég izgalmas volt.

135 éves üzenetet talált egy anyuka a padlódeszkák alatt egy elrejtett whiskys üvegben 4

Teljesen megbabonázta és lenyűgözte, amit Peter talált, Eilidh úgy döntött, megvárja, amíg két gyermeke, akik 8 és 10 évesek, hazaérnek az iskolából, és velük közösen nyitja ki a palack dugóját, és olvassa el, mi áll benne. Azt mondta, hogy „nagyon izgatottak” voltak a gyerekek a hír hallatán.

Miután Eilidh élettársa is hazaért a munkából, a család megpróbálta kiszedni az üzenetet a palackból, de sajnos sikertelenül. Végül rájöttek, hogy össze kell törniük az üveget, hogy elkerüljék a történelmi üzenet megrongálását.

„Kétségbeesetten próbáltuk kiszedni a cetlit csipesszel és fogóval, de egy kicsit szakadozni kezdett. Nem akartuk tovább rontani a helyzetet, ezért sajnos össze kellett törnünk az üveget.” – mondta.

Elképesztő 7049 hét és négy nap óta várt érintetlenül, és végül most kiderült mi a titokzatos pergamenre írt üzenet. A két férfi munkás által aláírt és keltezett üzenet így szólt:

135 éves üzenetet talált egy anyuka a padlódeszkák alatt egy elrejtett whiskys üvegben 5

„James Ritchie és John Grieve fektették le ezt a padlót, de nem ők itták ám meg a whiskyt. 1887. október 6. Aki megtalálja ezt a palackot, azt gondolhatja, hogy a mi porunk száll az út mentén.”

Eilidh egyik barátja, aki nagyon kíváncsi volt, hogy többet tudjon meg a munkásokról, egy kis kutatást végzett, és megállapította, hogy az 1880-as években Newington körzetében két férfi élt ugyanezen a néven.

A nagy felfedezését követően Peter Allan vízvezeték-szerelő, aki a bruntsfieldi WF Wightman cégnél dolgozik, azt mondta: “Kicsit furcsa az egész, de izgalmas kis lelet az tény!”

Eilidh ezt írta a közösségi oldalán: „Elképesztő szerencsénk volt, és örülök, hogy mindenki ugyanolyan érdekesnek találja, mint mi. Nagyon jó érzés pozitív hírekkel szolgálni a mostani rossz hírek és komorság közepette. Most úgy gondolom, rajtunk a sor, és a mi saját üzenetünket kell beletennünk egy üvegbe, hogy a jövő nemzedékei megtalálhassák majd egyszer.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után