£100,000-ot kap egy nő Londonban, mert a szomszédai "elviselhetetlenül hangosak" voltak 1

Egy gazdag vállalkozó, aki azért perelte be a felső szomszédját, mert az „elviselhetetlen” zajongásukkal elrontják a 2,6 millió fontot érő lakásának a nyugalmát, 100 ezer fontot nyert kártérítési perben.

£100,000-ot kap egy nő Londonban, mert a szomszédai "elviselhetetlenül hangosak" voltak 3

A 38 éves Sarvenaz Fouladi szerint a felette élő öttagú család lakásából leszűrődő folyamatos zajok miatt sokszor aludni sem tudott kensingtoni lakásában, amely miatt a munkában is nehezebben tudott koncentrálni. Azt mondta, Sarah és Ahmed El Kerrami éjszakába nyúló karaoke bulikat tartottak, a gyerekeik pedig mintha a lakás padlóját használták volna játszótérként.

Fouladni tehát, aki az anyjával él Kensingtonban, csendháborítás miatt perelte be a felső szomszédjait. Nicholas Parfitt bíró a Central londoni bíróságon azt az ítéletet hozta, hogy a vádlottak valóban hibásak, és nekik vagy a cégnek, amely tulajdonában a lakás van, szőnyegeket kellett volna leraknia.

„A zavaró zajok között voltak késő éjszakába nyúló bulik, azonban ezek – még ha énekeltek és doboltak is közben – nem voltak annyira gyakoriak. Emellett a gyerekek is gyakran késő estig játszottak a padlón. Ezeknek a zajoknak a hatása eléggé zavaró és fülsértő ahhoz, hogy csendháborításnak minősüljön” – mondta a bíró.

Fouladni elmondta a kihallgatások során, hogy már hat éve élt békésen a St Mary Abbots Courtnál található, 24 órás portaszolgálattal is rendelkező épületben, azonban ez megváltozott, amikor 2010-ben elkezdték átalakítani a felette lévő lakást (többek között faburkolatot raktak a padlóra), és beköltözött az El Kerramis család. Innentől minden kis zaj lehallatszott, a bojler, a hűtő hangja, a csöpögő csap és a tűzhely ropogása is.

Ő is és az anyja is vezetett egy „hangoskodás naplót”, amelyben feljegyeztek minden zavaró hangot, kezdve a „mérges szuszogástól” a mosogatásig. „Úgy használták a lakást, mint egy játszóteret, a gyerekek fel-alá rohangáltak és a földhöz dobáltak dolgokat órákon keresztül” – panaszolta Fouladni. „Mielőtt felújították a lakást, nem volt ilyen gond.” Tagadja, hogy „túl érzékeny lenne”, elmondása szerint egyszerűen csak nyugodtan szeretne élni az otthonában. „A leszűrődő folyamatos zajok elviselhetetlenek voltak.”

A bíró azt a vádat elutasította, hogy az El Kerramis család direkt keltett volna zajt azért, hogy idegesítse a nőt, és a „zajnaplót” is túlzónak minősítette helyenként. De miután kilátogattak az érintett kensingtoni házba, megerősítették, hogy a zaj valóban nagyon zavaró. Így a pénteki tárgyaláson arra utasította a lakás tulajdonosait, hogy tegyenek valamit az ellen, hogy így leszűrődik minden hang.

Emellett 107 397 font kártérítést ítélt oda Fouladninak, ami napi 40 fonttal emelkedni fog addig, amíg a munkálatok nincsenek készen.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után