10,000 katonát vezényelne London utcáira a brit kormány a terroristák ellen 1

Tízezer főre növelné a konzervatív párt a készenlétben lévő katonaság létszámát Nagy-Britanniában, akiket pillanatok alatt az utcákra lehetne vezényelni a párizsi terrortámadáshoz hasonló akciók esetén, jelentette be ma David Cameron, brit miniszterelnök.

PM

Ez a bejelentése egyben egy plusz 12 milliárdos éves kiadást is jelent katonai célokra, az adófizetők pénzéből. A miniszterelnök úr azt is elmondta, hogy két db 5,000 fős hadtest állna készenlétben bármilyen terrortámadás, vagy egyéb katasztrófa esetére. A pénzből a megnövelt létszámú katonaságon kívül új F-35-ös vadászgépeket is venne a kormány. A brit kormány az atom tengeralattjáró flottáját is felújítaná, ami további 31 milliárd fontba fog kerülni, bár korábban még csak 25-ről volt szó.

Ez az új tervekben szereplő 10,000 katona mindig készen állna, hogy segítse a rendőrség munkáját Londonban, vagy bármelyik másik brit városban, ha párhuzamosan több célpont ellen indítanának terrorakciót a jövőben. Jelenleg egyébként 5,000 fős az ilyen célokra készenlétben álló katonai haderő, ami úgy tűnik nem elegendő. A katonaság többek közt segítene a környék teljes elszigetelésében hasonló incidensek esetén, és külön speciális alakulatokat is be lehetne vetni a szervezett terrorakciók megfékezésére, vagy ha a terroristák búvóhelyét kell lerohanni. Adott esetben páncélozott harci járművekkel felszerelt őrjáratok is London utcáira vezényelhetők lennének rövid idő alatt.

191862

Mindez nem sokkal azután, hogy Mr. Cameron személyesen ült le tárgyalni Francois Hollande, francia miniszterelnökkel a november 13-án történt párizsi terrorakciót követően, amiben 130 ember vesztette életét. A brit miniszterelnök ma arról is beszélt, hogy mindent megtesz, hogy az Iszlám Állam elleni bombázások megindítását minél hamarabb megszavazza a kormány. A tervek szerint Nagy-Britannia 178 milliárd fontot fog összesen költeni katonai, védelmi célokra a következő évtized során.

A brit rendőrség létszámát ezzel párhuzamosan költségcsökkentés címszó alatt megnyirbálták, amit követően a rendőrök hangot is adtak elégedetlenségüknek, mondván, hogy így nem fognak tudni megfelelő létszámban kivonulni, ha több helyen éri egyszerre támadás a fővárost.

David Cameron további mai bejelentései

Az új készenlétbe állított alakulatok a jelenleg is rendelkezésre álló hadseregből kerülne leválasztásra és úgy lennének felszerelve, hogy a Föld bármely pontján bevethetők legyenek.

A kormány Boeing P8, F-35 Lightning és Typhoon típusú harci repülőket vásárolna, továbbá a pilóta nélküli harci robotrepülők (drónok) számát is több, mint 20 darabbal növelné.

„Nem tudhatjuk, hogy milyen dolgok fognak történni a következő öt évben, de számítanunk kell a váratlan eseményekre! Felkészülten kell várnunk az újfajta veszélyeket, amik a biztonságunkat fenyegetik, hogy tudjunk rájuk reagálni a döntő pillanatban.” – mondta Mr. Cameron a mai parlamenti ülésen.

  • Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoporthoz (12,300fő), és hivatalos oldalunkhoz (15,700fő).
  • Próbáld ki új szolgáltatásunkat, a Hunglia keresőt.
  • Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, hogy közvetlenül elérd oldalunkat.
  • Ha van egy érdekes, tanulságos angliai magyar sztorid, küldd el: info@hunliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után