100 ezer ukrán menekült jöhet Nagy-Britanniába: újabb fejlemények az orosz-ukrán háború kapcsán 1

Priti Patel azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyság akár 100 000 ukrán menekültnek is menedéket biztosít azok közül, akik az orosz invázió elől menekülve elhagyták az országot. A belügyminiszter azonban kizárta az ukránok vízummentességének lehetőségét, attól tartva, hogy Moszkva ezt kihasználva megpróbálhatna embereket bejuttatni az Egyesült Királyságba.

100 ezer ukrán menekült jöhet Nagy-Britanniába: újabb fejlemények az orosz-ukrán háború kapcsán 3

Az ENSZ Menekültügyi Ügynökségének becslése szerint több mint 500 ezren menekültek el Ukrajnából a múlt héten megkezdődött orosz támadás óta. Patel azonban visszautasította a vízumkötelezettség megszüntetésére irányuló kéréseket, arra hivatkozva, hogy a „legszigorúbb biztonsági irányelveket” követi az ügyben. A miniszterek nem olyan rég bejelentették a vízumszabályok enyhítését is az Egyesült Királyságban letelepedett ukránok közvetlen családtagjai számára, miután heves kritikák érték a kormányt annak kapcsán, hogy nem tesznek eleget a menekültek támogatásban.

Az Ukrajnából a környező országokba érkező menekültek közül a legfrissebb adatok szerint 281 000-en érkeztek Lengyelországba, több mint 84 500-an Magyarországra, körülbelül 36 400-an Moldovába, több mint 32 500-an Romániába és körülbelül 30 ezren Szlovákiába.

Eközben az orosz-ukrán háború legfrissebb, mai fejleményei:

A becslések szerint az oroszoknak eddig nagyjából tizenötmilliárd fontba kerülhetett az Ukrajna elleni háború. Ezt az információt Riho Terras európai parlamenti képviselő, az észt haderő korábbi főparancsnoka közölte az ukrán hírszerzésre hivatkozva.

Az Amnesty International és a Human Rights Watch nevű jogvédő szervezetek információi szerint az oroszok úgynevezett kazettás lőszereket is bevetettek a harcok közben, és ez akár háborús bűnnek is minősülhet. Állítólag az oroszok azt az akhtirkai óvodát lőtték ilyen lőszerekkel (220 milliméteres Uragan rakétákkal), ahol összesen hatan – köztük egy hétéves kislány – haltak meg. Ezekből a lőszerekből lényegében kisebb lövedékek szóródnak szét a becsapódás előtt, így okozva még nagyobb károkat és halálosabb sebesüléseket.

Volodimir Zelenszkij nemrég bejelentette, hogy aláírta az európai uniós csatlakozási kérelmet, ami által Ukrajna az EU tagjává válhat.

100 ezer ukrán menekült jöhet Nagy-Britanniába: újabb fejlemények az orosz-ukrán háború kapcsán 4

Eközben nem olyan rég véget értek a béketárgyalások a fehérorosz határon. A tisztviselők a tárgyalások második fordulója előtt visszatérnek a fővárosukba, hogy megvitassák az elhangzottakat. Az ukrán elnökség korábban kijelentette, hogy a tárgyalások célja alapvetően a tűzszünet elérése és Oroszország haderejének kivonása volt..

100 ezer ukrán menekült jöhet Nagy-Britanniába: újabb fejlemények az orosz-ukrán háború kapcsán 5

Nemrég három hatalmas robbanás rázta meg Kijevet. Ezt követően a légvédelmi szirénák megszólaltak szerte a városban. A robbanás nem sokkal azt követően történt, hogy véget ért az Ukrajna és Oroszország közötti hétfői béketárgyalás.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után