London lakói igen látványos villámokat szóró viharnak lettek szemtanúi péntek este, mely során az egyik villám többek szeme láttára a levegőbe röpített egy autót.

lightninglondon

A többnapos hőséget követően egy ritka nagy vihar vonult végig a brit főváros fölött, villámokat szórva minden irányba. Sokan félnek a villámlástól, de főleg a fényjelenséget követő menydörgéstől, sokan azonban gyönyörködhettek a hatalmas villámokban, ami London egén igencsak ritka jelenségnek számít.

A legszebb látványt Canary Wharf-nál a felhőkarcolók nyújtották a tomboló vihar közben. A héten az időjárás megajándékozott már bennünket az év legmelegebb napjával, amikor a hőmérséklet 35C-ig kúszott fel, ami Angliában bőven kimeríti a gatyarohasztó meleg fogalmát. Egy másik vihar pedig pár napja okozott több, mint 1.5 millió font kárt országszerte, amikor golflabda méretű jégdarabokat szórt amerre járt.

CJBwOuIWgAA6hq6

Az egész Anglia területén csapkodó villámokat sokan lencsevégre kapták, aminek számos gyönyörű fotó lett az eredménye. A Met Office jelentése szerint a vihar végigvonulásának 34 órája alatt összesen 19,525 villám csapott le Nagy-Britannia területén.

londonlightning1

lightning2

Az egyik villám Dél-Kelet Londonban, Plumstead környékén pont egy közlekedő autót talált telibe, ami ettől megpördült és az oldalára fordulva egy másik autóba csapódott. A jármű sofőrje így többszörösen is mázlistának mondhatja magát, hogy élve megúszta. Az eset éjjel 23:30 körül történt. A szemtanúk elmondása szerint az autóból füst csapott ki miután belecsapott a villám.

auto villam felborult

„Nem hittem a szememnek! A bejárati ajtómnál álltam, amikor a villám belecsapott a kocsiba. Szabályszerűen a levegőbe repítette a járművet. Soha nem láttam még ilyet, és csak annyira tudtam gondolni, hogy WOW. Marha nagy szerencséje volt a fickónak. Amikor az autó elkezdett füstölni, azt hittük meghalt.” – mesélte az egyik szemtanú.

A 40-es éveiben járó férfit a jelen lévők mentették ki a járműből, akik a hihetetlen eseménysor láttán sem blokkoltak le, hanem a kocsihoz rohantak, és kisegítették a bajba jutott urat. Egy olyan sztori részese lehetett, amit nem felejt el egyhamar.

5f0fb6ee-664b-4af4-9bb0-6d6674508072-2060x1236

BszpoFVCMAIZlKo

Facebook csoportunk  már 5,000 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/stunning-electrical-storm-lights-up-london-sky-as-uk-heatwave-continues-10365714.html