Villám csapott két nőbe séta közben Nagy-Britannia északi részén 1

Két éppen túrázgató nőt villámcsapás talált el, miközben Nagy-Britannia északi részén, a skóciai Highlands területén sétálgattak. Az egyik nő, akit mostanra Isobel Bytautasként azonosítottak, életét vesztette.

Isobelről az ismerősei azt nyilatkozták, hogy imádott a természetben sétálni, túrázni. Az 55 esztendősen elhunyt nőt rengetegen szerették és gyászolják a szomorú eseményt követően. Sokan úgy emlegették, mint egy kivételesen kedves és gondoskodó személyiség.

Villám csapott két nőbe séta közben Nagy-Britannia északi részén 3

Ms Bytautas egy több fős csapattal együtt sétált a Na Gruagaichean nevű hegyen, ami alig öt mérföldnyi távolságra van a Ben Nevistől, ami Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsa, a maga 1343 méteres magasságával. A villám teljesen váratlanul csapott le és őt és egy másik nőt talált el.

Isobel belehalt a villámcsapás okozta sérülésekbe, míg a másik nőt helikopterrel szállították a Belford Hospital nevű kórházba, ahol jelenleg is ápolják. Az állapota a hírek szerint már stabilizálódott. A túrázókat a Glencoe Mountain Rescue mentőalakulata találta meg helikopter segítségével.

John Allen, a túracsoport vezetője részvétét nyilvánította az elhunyt hölgy családja számára. Elmondta, hogy mennyire sajnálja azt, ami szombaton történt, és rengeteget gondol Isobel családjára ebben nyilvánvalóan elképesztően nehéz időszakban. Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy a csoport többi tagjára is rengeteget gondol, hiszen nekik is olyan dolgot kellett átélniük és végig nézniük, amit senkinek nem kíván.

Villám csapott két nőbe séta közben Nagy-Britannia északi részén 4

„17:42-kor, szombaton, június 8-án a skóciai rendőrséghez bejelentés érkezet, hogy egy incidens során egy hét tagból álló túracsoport két tagjába villám csapott és megsérültek.”

„A csoportot nem sokkal később sikerült megtalálni a Na Gruagaichean hegyen, nem messze Kinlochleventől. A két sérültet és a túrázó csoport többi tagját helikopter segítségével szállították Fort Williambe. Sajnálatos módon egy 55 esztendős hölgy belehalt a sérüléseibe. A másik hölgyet azonnal a Belford Kórházba vitték, ahol jelenleg is ápolják és az állapota szerencsére stabil.” – nyilatkozta a rendőrség egyik szóvivője.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után