Villám csapott a WizzAir Budapestre tartó járatába 1

Villámcsapás érte a WizzAir egyik Magyarországra tartó járatát, aminek következtében vissza kellett térnie Spanyolországba, ahonnan a gép indult.

Villám csapott a WizzAir Budapestre tartó járatába 3

A járat hétfőn reggel indult, menetrend szerint, 9:20-kor. A gép a barcelonai repülőtérről kezdte meg útját Budapest felé.

A gépet a villámcsapás, az utasok elmondása alapján még nemsokkal a felszállást követően, emelkedés közben érte. Ezután a pilóta közölte az utasokkal, hogy a gépbe belecsapott egy villám, es emiatt vissza kell fordulniuk.

Az elbeszélések alapján ezt követően a gép meg is fordult, majd egy rövid ideig körözött a levegőben a repülőtér fölött, végül leszállt ott, ahonnan elindult. Az eset során személyi sérülés nem történt. Más pilóták és szakértők elmondása alapján sokszor előfordul olyan, hogy menet közben egy repülőbe villám csap és a legtöbb esetben ez abszolút semmilyen kárt nem tesz a gépekben. Azt, hogy pontosan mi miatt kellett visszafordulni, a WizzAir egyelőre nem tette közzé.

Villám csapott a WizzAir Budapestre tartó járatába 4

„A ma reggel 9.20-kor induló menetrend szerinti Barcelona–Budapest járatot nem sokkal a felszállás után az emelkedés közben villámcsapás érte. A pilóta jelezte ezt, majd néhány kör megtétele után visszatért Barcelonába , ahol az utasok továbbra is egy szállodában várják a további információkat, hogy mikor érkezik új gép értük” – ezt írta az egyik utas a Híradó.hu-nak nemsokkal a történtek után.

A WizzAir ennyit közölt később az esettel kapcsolatban: „a Wizz Air W6 2376 számú Barcelona–Budapest járata villámcsapás miatt visszatért a kiindulási repülőtérre. A repülőgép rendben leszállt, majd műszaki ellenőrzést hajtottak rajta végre.”

A szóban forgó WizzAir járat az utasokkal együtt a hírek szerint késő este indult végül újra útnak Budapest irányába.

A Wizzair később azt nyilatkozta, hogy a vonatkozó jogszabályoknak és a Wizz Air szabályzatának megfelelően az utasoknak étkezési utalványokat kaptak.

„A Wizz Air minden érintett utastól elnézést kér a kellemetlenségért, de utasaink és személyzetünk biztonsága elsődleges számunkra” – ezt reagálta egy rövid közleményében a Wizz Air kommunikációs osztálya.           Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra Forrás 

Megosztás