Végre érkezik a meleg nyárias idő Nagy-Britanniába, már csak pár napot kell várni 1

Az Egyesült Királyságban fokozatos felmelegedés várható a következő napokban, és az új időjárási térképek is azt mutatják, hogy az ország jelentős részén “nyárias” hőmérsékletek várhatók a sorozatos esős, viharos napok után.

Végre érkezik a meleg nyárias idő Nagy-Britanniába, már csak pár napot kell várni 3

Végre, fokozatosan visszatér a meleg nyárias idő az Egyesült Királyságba, miután az ország hatalmas területein napokon keresztül folyton csak esett az eső, vagy fújt a szél. Rövidesen egyes területeken azonban már 23C-os hőmérséklet és napsütéses idő várható azt követően pedig remélhetőleg még tovább emelkedik majd a hőmérő higanyszála.

A WXCharts friss időjárási térképei felfedik a pontos dátumot is, amikor az ország nagy része ismét „nyáriasan” meleg időben sütkérezhet, a térképek pedig narancssárgára váltanak, jelezve, hogy visszatér a meleg. A meteorológiai intézet előtte azonban még három különböző sárga időjárási figyelmeztetést adott ki eső és zivatar miatt Észak-Anglia, valamint Anglia középső, déli és délnyugati részeire vonatkozóan.

De már a héten elkezd fokozatosan emelkedni a hőmérséklet országszerte, és olyan területeken, mint Manchester és Birmingham június 5-től már 23 °C-ot is elérhet a napi csúcshőmérséklet. A térképekről azt is leolvashatjuk, hogy még Wick és Inverness környékén is 21 °C-ig emelkedik majd a hőmérséklet.

Végre érkezik a meleg nyárias idő Nagy-Britanniába, már csak pár napot kell várni 4

A Met Office hosszabb távú előrejelzése a május 31. és június 9. közötti időszakra vonatkozóan így szól: “Pénteken délkeleten záporok is előfordulhatnak, de ettől függetlenül az Egyesült Királyságban a legtöbb helyen száraz napos idő, és többnyire meleg lesz, enyhe széllel. Hétvégén nyugat felől magasabb légnyomású légtömegek érkeznek, és néhol záporok alakulhatnak ki, de sokak számára száraz lesz a hétvége, meleg, napsütéses idővel.”

“Ez a kellemesen meleg időjárás valószínűleg a következő héten is folytatódik néhány napig, de ezt követően változékonyabb periódus következik majd. Az Egyesült Királyság déli része valószínűleg szárazabb lesz, a záporok, zivatarok inkább északon lesznek jellemzőek. A hőmérséklet általánosságban véve valószínűleg az év ezen szakaszához képest az átlag körüli vagy valamivel magasabb lesz.”

Hétfőn sok déli és keleti térségben száraz, enyhe idővel indul a hét. Ugyanakkor az északi és nyugati részeken elszórtan várható zápor, és napközben másutt is kialakulhatnak záporok. A zivatarok Skócia északi és keleti részét is érintik. Kedden északkelet felé vonulnak az esőfelhők, és a következő pár napban az esős és napsütéses időszakok váltogatják majd egymást.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után