hands texting with mobile phones in cafe

Örülhetünk, ugyanis a korábban csak magasabb percdíj fejében hívható 0800-as és 0808-as telefonszámok mostantól ingyenesen tárcsázhatók lesznek a szigetországban.

60384-640x360-mobile-phone-640

Az új módosítás egy átfogóbb reform része, melynek célja a brit telefonhívások díjszabásának megújítása és egyszerűbbé, átláthatóbbá tétele. Bevezetését már hónapok óta tervezi az Ofcom, de most végre a tettek mezejére léptek. A csaknem 175 millió db 08, 09 és 118 kezdetű telefonszám mind érintett lesz a változások kapcsán. Ezen számok percdíjait, ami egyébként sokszor felháborítóan magas, szinte képtelenség megfejteni. Az emelt díjas számokat előszeretettel használják többek közt a vevőszolgálatok és az információs vonalak is.

Mivel a díjszabás magas és zavaros, ez rengetegszer hat gátló tényezőként, amikor az egyszerű, hétköznapi emberek egy-egy fontos dolgot szeretnének leegyeztetni telefonon a bankjukkal, vagy épp az utazási irodájukkal. Jelenleg a 09-es kezdetű számok hívása a legdrágább, melyek percdíja elérheti a £3-ot is. Július 1-től azonban ez megváltozott. A 08, 09 és 118-as számok díjszabása módosult, méghozzá úgy, hogy kétfelé bomlik. Lett egy kapcsolási díj, amit a telekom szolgáltató szab meg, és egy szolgáltatási díj, amit pedig az általunk hívott cég határoz meg.

hivasdijak

Várhatóan ez az új, jóval egyszerűbb és átláthatóbb díjszabás a szolgáltatókat az árak csökkentésére fogja kényszeríteni. Az EE már el is kezdte smsben tájékoztatni ügyfeleit, a kapcsolási díjról, ami 44p lesz percenként. A Talk Talk 20p-t, a Vodafone pedig 23p-t fog elkérni percenként. (Ne feljtsük el, hogy ez csak a díj egyik fele!)

Mindemellett a bankok és a kormány különböző hivatalai, és ezek információs vonalai 03-as kezdetű telefonszámokra „költöznek át”, amiknek a percdíja semmivel sem drágább, mintha az egyik ismerősünket hívnánk telefonon.

Facebook csoportunk  már 5,000 fős. Érdekes hírek, jó közösség. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-33330163