A világ legmérgesebb pókja a banánok közt megbújva kerül Angliába 1

Aki fél a pókoktól, azt ettől a hírtől biztosan ki fogja rázni a hideg, ugyanis a Föld legmérgesebb pókját már nem először találták meg Londonban. 

Phoneutria_nigriventer

A világ leghalálosabb nyolclábúját, az elmúlt hónapokban több alkalommal is megtalálták a brit fővárosban. A Brazil vándorpókot júniusban egy gyári munkás, munka közben találta meg Londonban, Tamworth környékén, majd pár hétre rá egy angol család Warwickshire területén. Ők már csak otthonukban vették észre az Aldi-ból hozott banánok közt rejtőző nyolclábú szörnyet, ami még tojásokat is rakott. Ezek a rendkívül veszélyes állatok valószínűleg raklapokon érkezhettek az országba Dél-Amerikából. A Brazil vándorpók a Guinness rekordok könyvében 2010 óta van a világ legmérgezőbb pókjaként számon tartva.

A kifejlett példányok akár 15 cm-es, tenyérnyinél nagyobb méretűre is megnőnek. Mivel szeret a banánültetvényeken elbújni, hazájában a „banán pók” becenévre hallgat, és több esetben banánszállítmányok közt megbújva jutott el más országokba.

brazilian-spider-banana-uk

A csípése során idegmérget fecskendez a szervezetbe, ami izomgörcsöt, bénulást, majd légzésbénulást is eredményez. A harapása elviselhetetlen fájdalmat okoz, és ha nem kapunk ellenszérumot, maradandó károsodásokhoz, és jó eséllyel halálhoz is vezethet. Egy ilyen vándorpók korábban két gyermeket is halálosan megcsípett a São Sebastião nevű, brazil városban. 2005-ben egy férfi egy hétig volt kórházban, miután egy ugyanilyen pók marta meg.

Egy nemrégiben elkészített érdekes tanulmány azt firtatta, hogy vajon miért felünk a pókoktól, és kiderült, hogy nem is a csípéstől rettegünk legbelül, hanem az élőlények változó, és fura, számunkra idegen mozgása és hirtelen irányváltoztatásai, valamint az emberi formától drasztikusan eltérő sok végtaggal rendelkező testük az, amitől mi is a falra tudunk mászni.

Phoneutrianigriventercx4 wandering-spider

Az egyik talált nőstény vándorpók a hírek szerint a legnagyobb eddig látott pók Nagy-Britanniában. Jelenleg különböző vizsgálatoknak vetik alá Londonban, úgyhogy aggodalomra semmi ok, mert nem szabadon mászkál, így nem jelent veszélyt senkire. Azért ne felejtsétek el átnázni a boltban vásárolt banánokat, nehogy otthon hozza rátok a frászt egy ilyen nagy dög.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 7,200 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://metro.co.uk/2015/05/31/worlds-deadliest-spider-found-in-the-uk-5223180/

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után