Utcai lövöldözés tört ki Észak-Londonban, egy idős nőt pedig leszúrtak a város déli felén 1

Három férfit kórházba kellett szállítani, miután London északi részén utcai lövöldözés tört ki, nem sokkal korábban pedig egy idős hölgyet késeltek meg, szintén a brit fővárosban, aminek köszönhetően tovább nőtt az erőszakos halálesetek száma, ami idén már így is kiemelkedően magas.

Utcai lövöldözés tört ki Észak-Londonban, egy idős nőt pedig leszúrtak a város déli felén 3

A helyszínre érkező rendőrök négy embert találtak, akik közül ketten szenvedtek lőfegyver által okozott sérüléseket. A rendőrség és a mentők is hamar az incidens helyszínére értek, Enfieldbe a Gordon Roadra, és a sérültek közül hármat azonnal egy közeli kórházba is kellett szállítani.

„Mindenki pánikolt vagy 15 percen keresztül és futott amerre látott, fedezéket keresve a fegyveres támadó elől. Többen is, akiknek sikerült elbújniuk, azonnal hívták a rendőrséget. Voltak mások is, akik látták a fegyveres férfit, amint a lövöldözés után elszalad a helyszínről.” – mesélte az egyik szemtanú.

A rendőrség a környéket ideiglenesen lezárta. A sérültek pontos állapotáról, illetve sérüléseik súlyosságáról még nem derült ki több részlet. Azt azonban elárulták, hogy az eset kapcsán letartóztatás egyelőre nem történt, vagyis a tettes, vagy tettesek még szabadlábon vannak.

Nem olyan sokkal korábban egy másik támadás is történt a brit főváros déli felén, Peckhamben. Ez azonban sajnos halálos kimenetelű volt, ugyanis a megtámadott 75 éves nő nem élte túl az esetet. Őt egy időközben már elfogott 55 éves férfi késelte meg a saját otthonában.

Utcai lövöldözés tört ki Észak-Londonban, egy idős nőt pedig leszúrtak a város déli felén 4

Az áldozatot, egy bizonyos Maureen Watkinst az otthonában találták meg az Ethnard Roadon, súlyos szúrt sebekkel a pénteki nap folyamán. A mentősök szóvivője elmondta, hogy az áldozatot többször is megszúrta a támadója, és amikor ők a helyszínre érkeztek, a hölgy még életben volt, de sebe olyan súlyosak voltak, hogy a kórházig már nem jutottak el vele.

Az 55 éves támadó a hírek szerint ismerte Mrs. Watkinst. Jelenleg őrizetben van és majd a hétfői nap során kerül sor a bírósági tárgyalására.

2018-ban már 120 gyilkosság történt Londonban idáig, ami már most több, mint a 2017-es év végi statisztikai adat, ugyanis tavaly összesen 118 embert öltek meg a fővárosban.        Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás