Újra szigorít a magyar kormány, ami minden külföldről Magyarországra utazót érint 1

Újra lezárja a határait Magyarország szeptember elsejétől, arra hivatkozva, hogy a koronavírus egyre gyorsabban terjed. Na de mennyiben érinti ez azokat, akik a határ túloldalán dolgoznak? 

Újra szigorít a magyar kormány, ami minden külföldről Magyarországra utazót érint 3

Egyre több jel utal arra, hogy Európában a járvány második hulláma elkezdődött, például a napi fertőzési adatok sok szempontból március végére, áprilisra emlékeztetnek. Sajnos Magyarországon is ismét nőni kezdett a fertőzöttek száma – nyilatkozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztus 28-i kormányinfón.

A koronavírus járvány jelenlegi helyzete miatt a járvány első hulláma során bevezetett határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány. Az újra bevezetett szabályok értelmében szeptembertől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, kizárólag indokolt esetben, a biztonsági szabályok megtartása mellett – jelentette be Gulyás Gergely a pénteken megtartott sajtótájékoztatóján.

A legfontosabb tudnivalók tehát…

Tulajdonképpen ugyanazok a szabályok lépnek érvénybe, mint amelyeket márciusban bevezettek, vagyis a külföldről hazatérő magyaroknak 14 napig – vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni – karanténba kell vonulniuk. Ez alól kivételt a részletszabályok értelmében – a korábbiakkal megegyezően – a katonai konvojok, a kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazások jelentenek. Lehetőség lesz továbbá a korlátozott sávban történő határátlépésre, illetve a humanitárius folyosón való átutazás a jövőben is biztosított lesz a korábbi szabályoknak megfelelően.

A legutóbbi határzár elrendelésekor a külügyminiszter megállapodott a szomszédos országok illetékeseivel, így az ott dolgozó magyar, illetve a belföldön dolgozó külföldi állampolgároknak lehetőségük volt átkelni a határon karenténkötelezettség nélkül. Korábban munkáltatói igazolás, illetve a megművelt földterület tulajdonjogának vagy használati jogának igazolása birtokában kilométer korlátozás nélkül utazhattak országok között. A dolgozók mentesültek a 14 napra előírt hatósági karantén, valamint a külföldiekre vonatkozó beléptetési tilalom alól.

Egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy a határmenti ingázók esetében újra bevezetik a 30-30 kilométeres sávokat. Ez azt jelenti, hogy az ezeken belül élők átmehetnek dolgozni a szomszédos országokba a megfelelő igazolásokkal. Fontos azonban megemlíteni, hogy a miniszter tegnapi tájékoztatása szerint Ukrajna esetében az ottani magas fertőzésszámok miatt ez egyelőre nem megoldható.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után