Újabb területek kerülnek 3-as készültségi szint alá, és küszöbön az országos „lockdown” Angliában 1

„Elkerülhetetlen”, hogy Birmingham a hármas készültségi szint alá sorolódjon – mondta a helyi önkormányzat vezetője, mivel a fertőzések és a kórházi ápolásra szorulók száma továbbra is rohamosan növekszik Közép-Anglia nyugati részén.

Újabb területek kerülnek 3-as készültségi szint alá, és küszöbön az országos „lockdown” Angliában 3

Szerdán fontos megbeszélést tartott West Midlands polgármestere, Andy Street, az önkormányzatok vezetői és Matt Hancock egészségügyminiszter a kialakult egyre súlyosabb helyzet megvitatására. Ian Ward, a birminghami önkormányzat vezetője elmondta, hogy a helyi vezetők és az egészségügyi tisztviselők most próbálják összeszedni, hogy mi mindenre lesz szükségük a 3. szintre való áttéréshez, de egyelőre azt még nem tudni, hogy az új szigorítások mikortól lépnek életbe.

Október 27-én, keddig összesen 291 embert kezeltek a Covid-19 miatt a birminghami kórházakban. Többségük (242) újonnan fertőzött személy. Időközben negyvennégy halálesetet regisztráltak szerdán Közép-Anglia nyugati részén – ez a legmagasabb érték az elmúlt öt hónapban.

A kormány által felajánlott összeg egyenlő lesz a Manchester és a Liverpool régióknak nyújtott támogatással. Az NHS legfrissebb adatai szerint a Staffordshire-i Covid-19-es esetszám 271 volt 100 000 emberre vetítve az október 26-ig tartó héten. Walsall területén ugyanez az arány meghaladja a 310 esetet, Dudley területén 248, Cannock Chase területén pedig 301.

A nyugat-midlandi kórházak megkezdték a rutin eljárások és megbeszélt időpontok elhalasztását, hogy lépést tudjanak tartani a Covid-19 betegek növekvő számával.

Ezzel párhuzamosan a szakértők arra figyelmeztettek, hogy előbb-utóbb egy második országos szintű kijárási korlátozásra lesz szükség, mivel az egyesült királyságbeli koronavírus megbetegedések száma már napi 100 000 körül járhat. Az Imperial College London React tanulmányának adatai szerint október 16. és 25. között naponta körülbelül 96 000 új fertőzés történt. Az Egészségügyi Minisztérium megbízásából készült kutatás 86 000 ember adatait használta fel. Megállapították azt is, hogy a fertőzések kb. 9 naponta megduplázódnak, az országos reprodukciós szám – vagy R-szám – értéke pedig durván 1,56. (Ennek 1 alatt kellene lennie, hogy a fertőzöttek száma csökkenésnek induljon).

Dr. Mike Tildesley kormányzati tanácsadó szerint valamiféle országos szintű lezárás kell – „vagy valami hasonló” – az ugyanis sokkal eredményesebb lenne, mint ha az egész országot második készültségi szint alá helyeznék.   Forrás

Megosztás