Újabb terrortámadás London belvárosában: 6 halott 48 sérült - minden, amit eddig tudunk 1

6 ember meghalt, 20 pedig megsebesült, miután újból terroristák támadtak az emberekre tegnap este a London Bridge-nél és a Borough Market-nél. A három támadót még a szörnyű incidens folyamán lelőtték.

Újabb terrortámadás London belvárosában: 6 halott 48 sérült - minden, amit eddig tudunk 3

Megsebesült egy rendőr is – derült ki, ahogy elkezdtek részletek szivárogni az esetről. Az egyik nyilatkozó tisztet, Rowley-t és társait este 10-kor riasztották, mikor egy furgon behajtott a járókelők közé a hídnál, és több embert is elütött, majd továbbszáguldott a Borough Market felé. Ott legalább 3 férfi ugrott ki a járműből, és elkezdtek az emberekre késsel támadni. A sérültek közt volt többek közt egy szolgálatban lévő rendőr, aki az eredeti helyszínre, a hídhoz igyekezett. A felfegyverkezett terrorelhárítók végül lelőtték az ámokfutókat 10:06-kor.

Újabb terrortámadás London belvárosában: 6 halott 48 sérült - minden, amit eddig tudunk 4

„Jelenleg az az információnk, hogy 6 ember vesztette életét amellett a 3 támadó mellett, akiket a rendőrök tegnap lelőttek, és legalább 48 ember került különböző sérülésekkel kórházba” – mondta Rowley.

„Kollégánk súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, a családját már értesítettük. Arra kérjük az embereket, egyelőre kerüljék el a London Bridge és a Borough Market környékét, hogy a mentő és rendőr alakulatok nyugodtan végezhessék a dolgukat.”

Újabb terrortámadás London belvárosában: 6 halott 48 sérült - minden, amit eddig tudunk 5

A terroristák öngyilkos-mellénynek kinéző dolgot viseltek, de kiderült, hogy valójában nem voltak azok. 1:30-kor a rendőrség hajtott végre irányított robbantásokat a helyszínen. Theresa May ma reggel sürgősségi COBRA-megbeszélést hívott össze, és azt mondta, folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről. „Megerősítem, hogy ezt a szörnyű londoni támadást terrortámadásként kezeljük” – nyilatkozta.

Újabb terrortámadás London belvárosában: 6 halott 48 sérült - minden, amit eddig tudunk 6

Azokat a szemtanúkat, akik az incidens helyszínei környékén éppen bárokban mulatták az időt, megkérték, hogy bent barikádozzák el magukat, a szabad ég alatt tartózkodók pedig az életükért rohantak, mikor megkezdődött az ámokfutás. Az egyik szemtanú, Will Heaven éppen hazafelé uberezett a környéken.

Újabb terrortámadás London belvárosában: 6 halott 48 sérült - minden, amit eddig tudunk 7

„10 lehetett akkor. Épp az Uber hátsó ülésén ültem, ő pedig a London Bridge felé ment. Ott láttam, hogy valaki fekszik a földön, egy kis csoport pedig körülötte áll, úgy tűnt, aggódnak. Azt hittem, valaki összeesett. Amikor tovább mentünk, egy másik fekvő embert is láttunk az úton, ekkor már tudtuk, hogy valami súlyos történt. A forgalom bedugult, jöttek a rendőrök szirénázva, egy taxisofőr azt mondta, terrortámadás történt, egy másik pedig késelésről beszélt.”

Holly Jones, egy helyszínen lévő BBC riport azt mondta, a fehér furgon olyan 50 mérföld/órával száguldott, és az útról letérve belehajtott a járdán sétálók közé, elütve legalább 5-6 embert. Egy másik szemtanú hallotta, ahogy egy férfi egy pubban próbál segítséget kérni, mert a barátját megkéselték, egy másik sérült férfit pedig már az utcán láttak. „Vér borította az egész testét, de a lábán állt, zavarodottnak, de nyugodtan tűnt.” Több, a környéki bárokban tartózkodó ember is beszámolt róla, hogy arra kérték őket, ne hagyják el egyelőre a helyet, kint pedig látták, ahogy emberek futnak mindenfelé. A rendőrök ezután elkezdték elterelni az embereket a helyszínről.

Újabb terrortámadás London belvárosában: 6 halott 48 sérült - minden, amit eddig tudunk 8

„Láttam, ahogy az emberek elhagyják a helyszínt, főleg fiatalok, sokan sírtak, vagy sokkban voltak. Úgy tűnik, késelés is volt, de legalább 12 fegyverlövést is lehetett hallani” – mondta egy másik szemtanú. 3 embert is láttak a földön feküdni, mielőtt a mentők a helyszínre értek – akiknek a reakcióideje egyébként 2 perc volt.

A Scotland Yard többek között Twitteren kommentálta az eseményeket: „10:08-tól rendőreink reagáltak a hídon történt incidensre, ahol egy furgon a járókelők közé hajtott. Ezután a Borough Marketnál folytatták az ámokfutást, késekkel támadva. Éjfél után mindkét esetet terrortámadásnak nyilvánítottuk. Vauxhall területén is volt egy késes támadás, de annak nem volt köze az első kettőhöz.” A mentőszolgálat vezetője azt erősítette meg, hogy eddig legalább 48 embert kezelnek sérülésekkel, és a helyszíneken is több embert elláttak. A közeli Guy’s és St Thomas kórházban bejárási tilalmat rendeltek el, hogy a „sebesültek és hozzátartozóik nyugalmát biztosítsák”. A tűzoltóság is a helyszínre vonult, a rendőrség pedig motorcsónakokon pásztázta a folyót, vízbe esett emberek után kutatva. Arra kérik az embereket, most csak akkor hívják a 999-et, ha valóban nagy vészhelyzetről van szó.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után