"Ami sok, az sok!" - a brit miniszterelnök mai beszéde a tegnapi terrortámadásról 1

Britannia ma új szakaszba lépett a terrorellenes küzdelemben, Theresa May kijelentette, hogy „ami sok, az sok” – miután tegnap este újra 7 ember életét követelte egy támadás London belvárosában.

"Ami sok, az sok!" - a brit miniszterelnök mai beszéde a tegnapi terrortámadásról 3

Egy őszinte, kemény beszédben a miniszterelnöknő kijelentette, hogy „a dolgoknak meg kell változnia”, és új lépéseket kell tenni a terrorellenes harcban. Tegnap hét ember vesztette életét, és több tucat megsebesült, mikor egy furgon a London Bridge-nél, majd a Borough Marketnál ámokfutott. May „ördöginek” minősítette a mostanában történt – londoni, manchesteri – támadások mögötti ideológiát, és azt mondta, a világ egy újfajta fenyegetéssel néz szembe.

„A terrorizmus terrorizmust szül, és még többen inspirálódnak a merényletekhez, évek tervezgetése helyett egyszerűen másolják a korábban látott támadásokat, sokszor a legbrutálisabb módon” – mondta a brit miniszterelnök. Azt is kijelentette, hogy sokkal többet kell tenni azért, hogy az ország és az internet is biztonságos hely legyen, valamint hogy az ország eddig túl toleráns volt a szélsőségesekkel szemben, amin most sürgősen változtatni kell, és a terrorellenes stratégiát is újra kell gondolni. Arról is beszélt, hogy ettől függetlenül a tervek szerint június 8-án megrendezik a választásokat.

May szerint a támadások nem egy, azonos hálózat részei voltak, de ugyanaz az „ördögi ideológia” áll mögöttük, és a szélsőséges iszlám kelti a gyűlöletet és széthúzást. „Eszerint az ideológia szerint a mi nyugati kultúránk, amely a szabadságon és elfogadáson alapszik, nem összeegyeztethető az iszlámmal. Ez az ideológia az igazi iszlám szörnyű perverziója. Ezt legyőzni korunk egyik legnagyobb harca, és nem lehet legyőzni csak katonai közbelépéssel. Csak akkor lehet eltörölni, amikor az emberek maguk fordulnak el az erőszaktól, és megértik a mi értékeinket, valamint azt, hogy ezek előbbre valóbbak, mint bármely gyűlöletbeszéd.”

Arról, hogy ez az ideológia hogyan terjed, azt mondta, hogy a nemzetközi cybertereket kell jobban szabályozni. „Bár az utóbbi években sokat javult a helyzet, még mindig túl nagy a tolerancia az országban a szélsőségesekkel szemben. Ennél mostantól sokkal határozottabbnak kell lennünk, fel kell ismerni, és ki kell emelni az ilyen nézeteket, bármennyire is kínos beszélgetéseket eredményez majd ez.”

https://www.youtube.com/watch?v=jcRj5qNDOFg

A miniszterelnök elmondása szerint jelenleg 48 embert ápolnak London kórházaiban a terrortámadásban szerzett sérülések miatt, és sokan még életveszélyes állapotban vannak. „Mióta a szélsőséges iszlám veszélye megjelent, sokat fejlődött az ország abban, hogy felismerje a veszélyt, és felkészüljön a védelemre. De van egy pont, amikor azt mondjuk: ami sok, az sok! Mindenki élje tovább az életét, ahogy eddig, a saját értékeink szerint, de amikor terrorról és szélsőségesekről van szó, a dolgoknak meg kell változnia. A kampányt felfüggesztjük, de ettől még nem szabad hagyni, hogy a terrorizmus a demokrácia útjába álljon, így a választások a tervek szerint meg lesznek tartva. Együtt, országként kell reagálnunk, és együtt kell legyőznünk ellenségeinket.”

A három támadót 8 perccel az ámokfutás kezdete után lőtték le, és a mentők is kivételesen gyorsan reagáltak. A fehér furgon először a London Bridge-nél a járókelők közé hajtott este 10-kor, majd a Borough Markethoz hajtott, és a három bent ülő férfi késsel kezdett el az emberekre támadni. Sadiq Khan főpolgármester „gyávának” titulálta a támadást.

„Szeretném megköszönni a bátor nőknek és férfiaknak, akik egyből a helyszínre érkeztek, és egész éjszaka a helyzet stabilizálásán dolgoztak.” Cressida Dick, a Scotland Yard rendőrfőnöke is azt mondta, az emberek „elképesztő bátorságról” tettek tanúbizonyságot, és sok ember életét mentették meg a helyszínen a rendőrök és mentősök. „Kora hajnalban meglátogattuk a sebesülteket. Hallottam néhány történetet, amelyek rendőreink elképesztő bátorságáról tettek tanúbizonyságot. Sok közember is az sérültek segítségére sietett. Sokan saját biztonságuk kockáztatták másokért. Ezeknek az embereknek a helytállása és bátorsága elképesztő, és tisztelgek mindenki előtt, aki tegnap este a bajbajutottak segítségére sietett, biztos vagyok benne, hogy sok ember köszönheti ezeknek a hősöknek az életét.”    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com  

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után