Újabb "terrortámadás" Angliában: Három embert is halálra szurkált egy férfi Readingben egy parkban 1

A Readingi parkban történt késeléseket, amelyek során három ember vesztette életét, a rendőrség terrortámadásnak nyilvánította.

Újabb "terrortámadás" Angliában: Három embert is halálra szurkált egy férfi Readingben egy parkban 2

A szemtanúk elmondása szerint a férfi szombaton este, körülbelül 19:00 óra magasságában bemenett a város központjában található Forbury Gardensbe, és látszólag ok nélkül egy késsel rontott rá a parkban sétálgató emberekre. A támadást követően gyalog próbált meg elmenekülni a helyszínről.

Újabb "terrortámadás" Angliában: Három embert is halálra szurkált egy férfi Readingben egy parkban 3

Az eseményekről számtalan képet és videót osztottak meg a szemtanúk, akik közelről nézték végig az egészet. A helyszínen készített képeken négy személy is látható, amint a fűben hevernek és a körülöttük levő rendőrök és járókelők közösen próbálják őket életben tartani, amíg a mentősök megérkeznek.

Újabb "terrortámadás" Angliában: Három embert is halálra szurkált egy férfi Readingben egy parkban 4

A támadást követően a parkot elözönlötték a rendőrök és a kiérkező mentősök akiket este hét óra körül riasztottak. A támadó összesen három embert ölt meg, másik három személyt pedig súlyosan megsebesített.

Újabb "terrortámadás" Angliában: Három embert is halálra szurkált egy férfi Readingben egy parkban 5

A 25 éves Reading-i származású támadót még ott a helyszínen elkapták és le is tartóztatták a kiérkező rendőrök. A letartóztatott embert, aki továbbra is rendőri őrizetben van, Khairi Saadallahnak hívják, a PA hírügynökség értesülése szerint. Úgy tudni, hogy a gyanúsított egy líbiai menekült, aki ráadásul mentális problémákkal is küzd.

Újabb "terrortámadás" Angliában: Három embert is halálra szurkált egy férfi Readingben egy parkban 6

A rendõrség azt is megerõsítette, hogy semmi jel nem utal arra, mely szerint a támadásnak bármi köze lett volna a Black Lives Matter tüntetéshez, amely szintén azon a napon volt a városban, valamivel korábban, bár az incidensről érkező első jelentések mást sugalltak.

Újabb "terrortámadás" Angliában: Három embert is halálra szurkált egy férfi Readingben egy parkban 7

A helyi rendőrség szóvivőjének vasárnap reggeli nyilatkozata szerint a támadást terrorista cselekménynek tekintik. John Campbell főparancsnok ezt mondta az ügy kapcsán: „Az ilyen jellegű események nagyon ritkák, bár tudom, hogy ez kevés vigaszt nyújt az érintettek számára”. Arra kérte továbbá a nyilvánosságot, hogy kerüljék el a területet ha lehet, és „kerüljék el a találgatásokat” a támadás részleteivel kapcsolatban.

Újabb "terrortámadás" Angliában: Három embert is halálra szurkált egy férfi Readingben egy parkban 8

Azzal kapcsolatban, hogy az elkövető miért támadta meg a parkban sétálgató járókelőket, vagy hogy az áldozatok és a sérültek ismerték-e a támadót, a rendőrség egyelőre semmi konkrétat nem mondott, kizárólag annyit, hogy az ügyet a terrorelhárítás vette át, és hogy a nyomozás ebben a pillanatban is nagy erőkkel folyik.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után