Újabb "pusztító" Covid hullám van terjedőben Nagy-Britanniában 1

Szakértők szerint az Egyesült Királyságban most egy „pusztító” új Covid-19-hullám vette kezdetét, amely tönkreteheti a már amúgy is több sebből vérző NHS-t.

Újabb "pusztító" Covid hullám van terjedőben Nagy-Britanniában 3

Az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint a koronavírusos megbetegedések száma 14 százalékkal nőtt az elmúlt héten, és több mint 1,1 millió fertőzött van jelenleg az országban. Egyelőre pontosan nem tisztázott, hogy mi okozza az új hullámot, de a szakértők úgy vélik, hogy a kormány „nem megfelelő” listája a Covid-tünetekről azt okozza, hogy az emberek tudtukon kívül terjesztik a vírust anélkül, hogy felmerülne bennük, hogy Covidosok lehetnek.

Tim Spector professzor, a Covid terjedését nyomon követő telefonos alkalmazás, a Zoe Health Study társalapítója a The Independentnek azt mondta: „Úgy tűnik, egy következő hullám elején járunk, és ezúttal az idős embereket valamivel korábban érte utol, mint az előző hullám.”

Spector professzor figyelmeztetett, hogy a hivatalos adatok magasnak tűnhetnek, de ami tovább rontja a helyzetet, az az, hogy a tesztelés nem olyan gyakori. És ami még döntő fontosságú, hogy a Covid-vírus, amellyel a világ ma küzd, nem ugyanaz, mint ami először 2020-ban tört ki.

“Sokan még mindig a kormány irányelveit követik a tünetekkel kapcsolatban, helytelenül…” – tette hozzá. „Jelenleg ugyanis a Covid az emberek kétharmadánál torokfájással kezdődik. A láz és a szaglás elvesztése manapság már nagyon ritka – így sok idős ember nem hiszi el, hogy Covid-fertőzött. Azt gondolják helyette, hogy csak egy megfázás, és nem tesztelnek.”

Az Omicron, a koronavírus 13. elnevezett változata tartogat számunkra néhány trükköt a vírus korábbi verzióihoz képest. Az Omnicron egyes alváltozatai, mint például a BA.2.75.2, rendkívül ritkák, de az Omnicron összes többi formájához képest képesek jobban „kicselezni” az immunrendszert. Lawrence Young professzor, a Warwicki Egyetem virológusa szerint ezek a sunyibb változatok „valódi problémákat” okozhatnak az NHS számára, amely „már most meg van rogyva”.

“Csak a PCR-tesztekből származó minták segítségével tudjuk kimutatni a változatokat vagy tudni, hogy mi az ami terjed pontosan, és ez közel sem zajlik olyan mértékben, mint egy évvel ezelőtt” – mondta. „Az emberek különféle fertőzéseket kapnak majd el a tél folyamán, de azt sem tudják majd, mik azok, mert már nem állnak rendelkezésre ingyenes tesztek és ez gondot okoz.”

Az, hogy a kormány visszaszorítja a Covid-támogatások minden fajtáját, a teszteléstől a fertőzöttek bérének támogatásáig, azt jelenti, hogy az ország „vakon van” a Covid valódi mértékét illetően.

„A másik oldal a gazdasági nyomás. Ha az emberek rosszul érzik magukat, valószínűleg nem vesznek ki szabadságot. Valójában minden adott a katasztrófához, a nem megfelelő felügyelet, az emberek nem jelentkeznek az oltásért és a gazdasági helyzet is csak tovább rontja a szituációt.”

Összességében a Covid-fertőzöttek száma 65%-kal nőtt a két héttel ezelőtti adatokhoz képest az Egyesült Királyságban, miközben a halálozások száma 13%-kal emelkedett. A fertőzöttek száma egészen mostanáig augusztus vége óta nem haladta meg az egymilliót.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után