Újabb hőhullám éri el Nagy-Britanniát a hétvégén: 30C-ot is elérheti a hőmérséklet az ország egyes részein 1

A Nagy-Britanniában élők ezen a hétvégén ismét sütkérezhetnek a napon a nyári melegben, ugyanis a napok óta tartó esőzés és zivatarok után ismét meleg idő várható az országban, mivel egy újabb hőhullám éri el a térséget.

Újabb hőhullám éri el Nagy-Britanniát a hétvégén: 30C-ot is elérheti a hőmérséklet az ország egyes részein 3

A Met Office előrejelzése szerint a csütörtöki nap folyamán fordulatot vesz az időjárás, több napsütéssel és kevesebb záporral lehet mostantól számolni. A brit meteorológiai intézet szerint helyenként párás, ködös idő lesz ugyan, de a legtöbb régióban hosszabb ideig derült idő várható. Északnyugaton azonban a hajnali órákig némi esőre is lehet még számítani.

A meteorológiai intézet előrejelzése szerint sok régióban „száraz és nagyon meleg” lesz a pénteki nap. Skóciában és Észak-Írországban azonban nedvesebb időjárási körülmények lesznek tapasztalhatók ebben az időszakban. Várhatóan a hétvégére azonban országos szinten ismét még melegebb lesz az időjárás, ami kánikulához közeli, forró nyári meleg időt jelenthet egyes helyeken.

A hőmérséklet délen és nyugaton 29 fok közelében várható, és a következő napokban tovább emelkedik, szombaton pedig 30 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. A legmelegebb hőmérséklet a szigetországban délen és délkeleten várható, Londonban és Norwichban közel 30 fokra lehet majd számítani.

Stephen Dixon, a Met Office szóvivője szerint a hétvégén a hőmérséklet akár 28-30 fokig is felmelegedhet, és délkeleten lesz a legmelegebb az idő. “A hét az évnek ebben az időszakában az átlagnál melegebbnek lesz mondható, de visszafogottabb, mint lehetne, viszont a hétvégéhez közeledve egyes régiókban kánikulának minősíthető időjárási körülmények alakulhatnak ki.”

A múlt héten Anglia és Wales nagy részén 30 fokos hőség is volt, ami egészségügyi riasztásokhoz vezetett. Idén júniusban már most rekordszint feletti az átlaghőmérséklet, és az előrejelzések pedig azt mutatják, hogy az egész nyáron az átlagosnál magasabb marad. Egyelőre nem világos, hogy megdőlnek-e a tavalyi extrém hőségrekordok. A hőmérséklet globális szinten is döntögeti idén a rekordokat, amit a globális felmelegedés és a korai hőhullámok okoztak többek közt Ázsiában, és a Földközi-tenger térségében.

Jelenleg egy Mexikó közelében lévő extrém hőhullám 50 C fölé emelte a hőmérsékletet abban a térségben, és az ország az elmúlt napokban a valaha volt egyik legdurvább kánikulát éli át. Az Atlanti-óceán északi része felé is áraszt némi meleg levegőt, ami a régió felmelegítésében szerepet játszik.

Eközben mostanában egy „súlyos” tengeri hőhullám is kialakult az Egyesült Királyság partjainál, amely megdöntötte a késő tavaszi és kora nyári hőmérsékleti rekordokat, és komoly veszélyt jelent a halakra és a part menti ökoszisztémára.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után