Újabb hőhullám éri el Angliát, ismét több napos kánikulára lehet készülni 1

A szigetország lakói készülhetnek az újabb rekkenő hőségre, ugyanis újabb hőhullám éri el az országot. Ezúttal az előrejelzések szerint bár nem dől majd meg újra a melegrekord, azonban így is ismét nagyon forró napokra lehet számítani az ország egyes részein.

Újabb hőhullám éri el Angliát, ismét több napos kánikulára lehet készülni 3

A meteorológusok azt jósolták, hogy Dél-Anglia egyes területein a jövő hét végére ismét bőven 30 C fölé megy majd a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint a következő napokban ismét aszályra lehet számítani, és ennek megfelelően számos régióban csak nagyon minimális csapadék várható.

Az Egyesült Királyságban az éghajlatváltozás miatt nemrégiben minden idők legmagasabb hőmérsékletét regisztrálták amikor is a hőmérő higanyszála egészen 40,3°C-ig emelkedett ami számos helyen veszélyes erdőtüzekhez vezetett.

A meteorológiai intézet szerint túl korai lenne még megjósolni, meddig tart majd ez az újabb kánikula, de a korai jelek arra utalnak, hogy augusztus közepétől változékonyabb időjárásra számíthatunk majd.

Steve Willington meteorológus ezt nyilatkozta: „Az Egyesült Királyság egyes részein hőhullámok alakulnak majd ki, ha az átlag feletti hőmérséklet három napig vagy annál is tovább tart. A szigetország számos területén, különösen délen az átlagosnál jó pár fokkal magasabb lesz a hőmérséklet, de ezek az értékek valószínűleg alatta maradnak majd a július közepén tapasztalt rekordhőmérsékletnek.”

„Az elkövetkező napokban nagyon kevés helyen várható csak számottevő csapadék, és különösen csapadékmentes időjárásra lehet számítani azokon a dél-angliai területeken, ahol a múlt hónapban is nagyon nagy volt a szárazság.”

“Az Egyesült Királyság más részein, például Észak-Angliában, Skóciában és Észak-Írországban, az esős időjárási frontok lassan haladnak majd a magas nyomással szemben, és az Egyesült Királyság északnyugati részeire valamivel több csapadékot hoznak.”

Az új hőhullámot az Atlanti-óceántól Anglia déli és délnyugati részéig terjedő magasabb légnyomású terület indította be. Ez eltér a múlt hónaptól, amikor Dél-Európából érkezett a meleg légtömeg, ami csak még tovább növelte az ország fölött elterülő már amúgy is meleg „hazai légtömegeket”.

“A jövő heti hőmérséklettel kapcsolatban még több bizonytalan tényező is van, bár az Egyesült Királyságban augusztus elején a napsütésnek már nincs meg a július közepére jellemző fűtőpotenciálja, mivel a nap nincs olyan magasan az égen, és a nappali órák száma is valamelyest rövidebb” – mondta Rebekah Sherwin meteorológus.

„Mindkét tényező azt sugallja, hogy nagyon valószínűtlen, hogy a hőmérséklet a közelébe menne a júlis közepén tapasztaltaknak, viszont így is rendkívül forró napokra lehet majd számítani.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után