Az utcán sétáló emberek szeme láttára lőttek le a rendőrök egy férfit Londonban fényes nappal 1

A járókelők szeme láttára lőttek le egy férfit a rendőrök egy „súlyosnak titulált incidens” során a hétvégén Londonban.

Az utcán sétáló emberek szeme láttára lőttek le a rendőrök egy férfit Londonban fényes nappal 3

A felügyelőség vizsgálatot indított a péntek délutáni greenwichi Creek Roadon történt lövöldözés miatt. A rendőrök azt követően siettek  a helyszínre, hogy többször is bejelentést kaptak egy férfiról, aki lőfegyverrel a kezében mászkált a környéken.

A Scotland Yard megerősítette, hogy az incidens során a rendőrök pisztolyt használtak, és a férfi pisztolygolyó által okozott sérülést szenvedett. A helyszínen történő ellátását követően kórházba szállították, és várhatóan felépül majd a sérüléseiből. A rendőrség szerint az eset nem terrorizmushoz köthető.

Az utcán sétáló emberek szeme láttára lőttek le a rendőrök egy férfit Londonban fényes nappal 4

Az Independent Office for Police Conduct (IOPC) szóvivője azt mondta az incidenst követően nyilatkozva: „Ma, nem sokkal délután 4 óra után értesítettek minket az MPS-től, hogy egy férfi lőtt sérülést szenvedett egy rendőr által leadott lövés következtében a dél-londoni Greenwichben történt incidens során.”

„Független vizsgálatot kezdeményeztünk. Nyomozóinkat a helyszínre küldték, és (elkezdtük) az incidens utáni eljárást, hogy megkezdjük a bizonyítékok begyűjtését.”

Egy közleményben a Met azt mondta, nem hiszi, hogy „folyamatos fenyegetés miatt kellene tartania a környéken élőknek”.

Gemma Daly (31) aki Whitstable-ből származik Greenwichben tartózkodott épp, amikor kiabálást hallott, majd „egy nagy durranást”, amiről azt hitte, lövés volt. Azt mondta, azonnal hallotta a rendőrségi járművek szirénáinak a hangját, és hozzátette azt is, hogy a mentők ezzel egy időben érkeztek meg a hlyszínre.

“A rendőrök egy férfit láttak el a híd oldalánál” – mondta, hozzátéve, hogy “az illető egyértelműen megsérült, ez nyilvánvaló volt”, és több mentős is segített az újraéleszésénél.

Az utcán sétáló emberek szeme láttára lőttek le a rendőrök egy férfit Londonban fényes nappal 5

Daly elmondta emellett azt is, hogy a rendőrök „elkezdtek körbevenni” egy ezüstszínű autót, amely a hídon állt. A helyszínről készült képeken az út közepén álló mentőautók, és rendőrautók is láthatók.

A londoni mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy több csapatot küldtek ki az incidens helyszínére, köztük a londoni légi mentőszolgálat orvosait is. Ők csak annyit tettek hozzá: „Egy férfit a helyszínen elláttunk, majd sietve elvittük egy nagy traumatológiai központba.” Hogy a férfi állapota mennyire súlyos, azt ponosan nem lehet tudni…  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után