Újabb hírek derültek ki a férfiről, akinek a holttestét veszélyes anyaggal beborítva rakták ki az utcára Angliában 1

Alig pár napja egy holttestet találtak a nyílt utcán Wigan városában Machestertől nem messze, amelyet minden bizonnyal veszélyes anyagokkal borítottak be. A Manchester Greater Police arra szólított fel mindenkit, aki közvetlen kapcsolatba került vele, hogy lépjen kapcsolatba a hatóságokkal, kórházzal, mentőkkel vagy kérjen bármilyen azonnali orvosi segítséget.

Újabb hírek derültek ki a férfiről, akinek a holttestét veszélyes anyaggal beborítva rakták ki az utcára Angliában 3

A manchesteri rendőrség embereit csütörtökön 19 óra körül hívták ki a shevingtoni Kilburn Drive-ra, miután megtalálták a holttestet. Az anyagot a jelentések “titokzatos fehér porként” írták le, és emellett a jelentés szerint a holttest „valamiféle füstszerű dolgot” bocsátott ki magából feltehetően az anyag hatására, amikor megtalálták.

Egy helyi lakos így nyilatkozott a The Sun-nak: „Azt mondták nekem, hogy nagyon furcsa jelenség volt – a testről úgy tűnt, füst száll fel, és fehér por borította.”

A rendőrség a „fehér por” felfedezése után elhalasztotta a holttest helyszínről való eltávolítását, amíg azt biztonságosnak nem ítélték meg – jelentette a Wigan Today. A holttestet fehér-sárga rendőrsátor takarta el, miközben nyomozás és a helyszínelés folyt.

Újabb hírek derültek ki a férfiről, akinek a holttestét veszélyes anyaggal beborítva rakták ki az utcára Angliában 4

Alan Clitherow nyomozó az ügy fejleményei kapcsán azt mondta: “Nem tudjuk még pontosan megmondani, mi az anyag ami a testet borította, elvégeztünk néhány kezdeti vizsgálatot, és azt tudjuk, hogy viszonylag alacsony a kockázati faktor, viszont bárkinek, aki közvetlenül érintkezett a testtel, orvoshoz kell fordulnia, ha rosszul érzi magát. Ugyanakkor a környékbeli lakosságra nézve nincs nagyobb kockázata nem jelent további fenyegetést.”

A nyomozó azt is hozzátette, hogy ezek „kihívást jelentő körülmények” voltak, és a rendőrök mindent megtesznek, hogy „pontosan feltárják, mi történt”. Az anyagról további információt egyelőre nem közöltek, de a Belügyminisztérium utólag egy részletesebb vizsgálatot rendelt el.

A holttestet azóta a rendőrségnek sikerült hivatalosan is azonosítania. Az áldozat, akinek a testét az utcán hagyták a titokzatos fehér porral beborítva, Liam Smith-nek hívták és 38 éves volt.

A rendőrségen keresztül közzétett rövid nyilatkozatában a családja azt mondta: „Liam jószívű és vicces volt, a buli lelke. Ő volt a legodaadóbb apa, és egyben egy szeretett fiú, testvér, unoka és nagybácsi. Nagyon fog hiányozni mindazoknak, akik ismerték és szerették.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után