Közel 80 km/h-s sebességgel hajtott egy karácsonyi vásáron lévő tömegbe egy kocsi Angliában 1

Nemrégiben a rendőrök elfogtak és letartóztattak három férfit, miután egy autó egy nagyjából 800 fős tömegbe hajtott az egyik karácsonyi vásáron Angliában.

Közel 80 km/h-s sebességgel hajtott egy karácsonyi vásáron lévő tömegbe egy kocsi Angliában 3

Többek közt számos kisgyermekes család is ott volt a helyszínen tartózkodók közt a cheshire-i Congletonban a minden évben megrendezett ünnepségen, amikor egy ezüst színű Volkswagen Golf „legalább 80 km/órás sebességgel a tömegbe hajtott”.

Az autó az elbeszélések alapján váratlanul „bevágodott a Bridge Street sétálóutcává alakított részére, ahol a vásár épp nagyban zajlott, halálra rémítve ezzel a vásárlókat és a lakókat is”. A szemtanúk közül többen is azt mesélték, hogy szombat délután egyszer csak gumiabroncsok csikorgását és emberek sikoltozását hallották, amikor az incidens és a káosz hirtelen a semmiből kibontakozott.

Steve Brown, a High Street-i Steve Brown Antiques tulajdonosa éppen az üzletét zárta be, amikor az eset történt.

Közel 80 km/h-s sebességgel hajtott egy karácsonyi vásáron lévő tömegbe egy kocsi Angliában 4

„Rettentő szörnyű volt. Csikorgó gumikkal jött az autó a High Streeten – ami tele volt bódékkal és emberekkel” – mondta az 58 éves férfi. „Emberek százai voltak ott egész nap, gyerekekkel, kutyákkal és sok kereskedővel. Legalább 80 km/órás sebességgel jöhetett. Az emberek tömegesen ugráltak félre az útból. Láttam egy idős hölgyet, akinek éppen hogy sikerült időben elugrania az útból – nagyon megrémült. Mindannyian bepánikoltunk azokban a pillanatokban.”

Brown úr azt mondta, hogy az emberek közül többen a Volkswagen után futottak, de a sofőr nem állt meg. Az incidens után nem sokkal nyilatkozva azt mondta: „Még nem igazán tudjuk, mi történik, de a rendőrség már itt van.”

Közel 80 km/h-s sebességgel hajtott egy karácsonyi vásáron lévő tömegbe egy kocsi Angliában 5

Egy másik szemtanú, Mandy Neville pedig azt mesélte, hogy a jármű valósággal „elrepült” annak a Greggs boltnak az ablaka előtt, amelyben ő dolgozik. Az 53 éves alkalmazott azt mondta: „Az autó összetörte a táblát, ami ki van rakva. Ez az egyetlen kár, ami bennünket ért szerencsére. Volt egy nő és egy kölyök, akik eléggé megijedtek. A nő azt mondta, hogy megsérült a lába. Nem tudta, hogy pontosan mibe ütötte be, amikor az autó elszáguldott mellettük, de a lényeg, hogy óriási szerencsére senki sem sérült meg súlyosan.”

„Behoztuk ide a fiút, és inni adtunk neki. Eléggé meg volt ijedve. Fiatal fiú volt, azt hiszem, tíz körüli. A mentősök őket is megvizsgálták amikor kiértek a helyszínre.”

A rendőrök nem sokkal később megtalálták az autót, amelyet a sofőrje nemes egyszerűséggel otthagyott valahol nem olyan messze. A cheshire-i rendőrség röviddel ez után azt is megerősítette, hogy óriási szerencsére senki sem sérült meg komolyabban az incidens során, és a bűncselekmény kapcsán három férfit letartóztattak.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után