Újabb hatalmas tűz, megint kigyulladt egy lakótömb Londonban 1

Több mint 100 tűzoltót és 20 tűzoltóautót hívtak a helyszínre oltani a tüzet egy 19 emeletes tömbházban, ami kigyulladt, London keleti részén.

Újabb hatalmas tűz, megint kigyulladt egy lakótömb Londonban 3

Két férfit füstmérgezés miatt kórházba szállítottak, de a londoni mentőszolgálat 38 további felnőttet és négy gyermeket is ellátott a helyszínen sokk és légzési problémák miatt. Mint kiderült, az épület körülbelül 20 százalékánál használtak ACM PE burkolólapokat – amelyekről kiderült, hogy kulcsfontosságú szerepet játszottak a Grenfell-torony 2017-es tűzvészében.

A burkolat cseréjével kapcsolatos munka már „folyamatban volt” – áll Ballymore épületfejlesztő nyilatkozatában. A fővállalkozónak hétfőn kellett volna elkezdenie a munkálatokat a helyszínen.

Újabb hatalmas tűz, megint kigyulladt egy lakótömb Londonban 4

A Grenfell Tower tragédiájának túlélőiből és az ott elhunytak hozzátartozóiból álló Grenfell United nevű csoport a következőt nyilatkozta az incidens kapcsán:

„Elborzaszt bennünket a New Providence Wharf-nál ma történtek híre. Mikor fogja már a kormány komolyan venni ezt a botrányt? Ami sok az sok. A kormány megígérte, hogy 2020 júniusáig eltávolítja a veszélyes burkolatokat – de nem teljesítette a saját maga által kiszabott határidőt, és így minden egyes nap emberéleteket veszélyeztetnek. Ma újabb emberek veszítették el otthonukat egy újabb rettentő tűzvészben.”

Újabb hatalmas tűz, megint kigyulladt egy lakótömb Londonban 5

London polgármestere, Sadiq Khan ezt reagálta: „A grenfelli tragédia kísértete még mindig a városunk felett lebeg. Ma újra láthattuk, hogy a gyúlékony burkolattal rendelkező épületek lakói miért élnek félelemben.”

A megosztott képeken jól látható ahogy az ablakokon hatalmas lángnyelvek csapnak ki, és hatalmas füst gomolyog. Többen is az erkélyeken álltak és segítségért kiabáltak.

A tűzoltóság szóvivője elmondta: „Húsz tűzoltóautót és mintegy 125 tűzoltót hívtak ki a tűzhöz a Fairmont Avenue egyik tömbházában. A 19 emeletes tömb nyolcadik, kilencedik és tizedik emeletének egyes részei kaptak lángra. A légzőkészüléket viselő tűzoltók több lakót is kimentettek. Két férfit kórházba szállítottak, akik elég súlyos füstmérgezést kaptak. További 38 felnőttet és négy gyermeket pedig a helyszínen látott el a londoni mentőszolgálat személyzete sokk és füst belégzése miatt. A tűz okát még nem derítették ki, de már vizsgálják.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után