Újabb fejlemények: a Luton repülőtéren történt hatalmas tűzeset kapcsán letartóztattak egy férfit 1

Letartóztattak egy férfit, azok után, hogy a lutoni repülőtér többszintes parkolójában hatalmas tűz ütött ki, ami késések és járattörlések hatalmas hullámát robbantotta ki.

Újabb fejlemények: a Luton repülőtéren történt hatalmas tűzeset kapcsán letartóztattak egy férfit 3

Az egész éjjel tomboló tűz „a parkoló részleges összeomlásához” vezettek október 10-én az újonnan épített 2-es parkolóban Lutonban, a negyedik legnagyobb Londont kiszolgáló repülőtéren. Körülbelül 100 tűzoltó küzdött 12 órán keresztül, míg végül sikerült teljesen eloltani a tüzet. A tűzoltók azt gyanították, hogy a tüzet kiváltó ok egy dízelautó lehetett, amelyben valamilyen elektromos meghibásodás vagy szivárgó üzemanyag-vezeték lehetett, ami a hatalmas tüzet okozta.

A bedfordshire-i rendőrség nemrégiben közölte, hogy egy 30 év körüli férfit „elővigyázatosságból” őrizetbe vettek. Óvadék ellenében azonban szabadlábra helyezték amíg a nyomozás tovább folyik az ügyben.

A rendőrség jelentésében ez olvasható: „A rendőrség nemrégiben letartóztatott egy a harmincas éveiben járó férfit károkozás gyanúja miatt a londoni lutoni repülőtér egyik parkolójában október 10-én kedden történt jelentős tűzeset kivizsgálásával kapcsolatban. Alapos vizsgálatot folytatunk minden lehetséges eshetőség részletes elemzésével, ahogy az egy ilyen jelentős esemény után elvárható.”

Újabb fejlemények: a Luton repülőtéren történt hatalmas tűzeset kapcsán letartóztattak egy férfit 4

A rendőrség egyik szóvivője hétfőn azt nyilatkozta, hogy a férfit néhány nappal a tűzeset után tartóztatták le, és azt is hozzátették, hogy valószínűsíthetően egy Range Rover típusú gépjármű volt a hibás a tűz keletkezéséért.

A tűz több mint 1400, a lutoni repülőtéren parkoló járművet pusztított el. A lutoni repülőtér kulcsfontosságú csomópont az olyan fapados légitársaságok számára, mint például az easyJet vagy a Ryanairrel, és a tűz miatt számos járatuk késett, vagy egyáltalán nem tudott el sem indulni.

Újabb fejlemények: a Luton repülőtéren történt hatalmas tűzeset kapcsán letartóztattak egy férfit 5

A repülőtéren átmenetileg egy új „drop-off” zónát alakítottak ki, és buszokat biztosítottak az utasok számára.

Azok a személyek, akik járműveiket a repülőtéren hagyták, de azok a tűzben nem vesztek oda, egy jó ideig azt sem tudták, hogyan kapják vissza, vagy egyáltalán visszakapják-e az autóikat. A lutoni repülőtér nemrégiben egy közleményben tudatta, hogy már szakértők dolgoznak azon, hogy eltávolítsák a járműveket a parkoló  legfelső szintjéről.

“A parkolóból való eltávolításuk után ezeket az autókat biztonságos helyen tárolják majd” – tették hozzá.

Ollie Jaycock, a lutoni repülőtér vállalati ügyekért felelős igazgatója szerint a parkolót valószínűleg le kell majd bontani. „Nem valószínű, hogy bármelyik jármű megmenthető” – mondta Jaycock –, „de még nem adtuk fel a reményt.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után