Újabb fejlemény és fontos bejelentés jön az új miniszterelnöktől az energiaszámlákkal kapcsolatban Nagy-Britanniában 1

Liz Truss várhatóan be fogja jelenteni, hogy 2500 fonton befagyasztja az éves energiaszámlák maximális összegét, amikor új támogatási csomagját bejelenti a megélhetési válság kezelése kapcsán.

Újabb fejlemény és fontos bejelentés jön az új miniszterelnöktől az energiaszámlákkal kapcsolatban Nagy-Britanniában 3

A miniszterelnök energiaterve, amelyet ma terjeszt majd a brit parlament alsóháza elé, körülbelül 2500 fonton fogja befagyasztani az átlagos éves energiaszámlákat egy átlagos háztartás számára a szigetországban, és a tervek szerint a kormány állja majd mindenki számára a fennmaradó összeget.

Az ellenzéki pártok azonban arra figyelmeztettek, hogy a megélhetési költségek válságának enyhítésére irányuló terv az energiacégek megadóztatása nélkül évtizedekre adósságba sodorhatja a Nagy-Britanniában élők millióit.

Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője azt állította, hogy a lépés az adófizetőket arra kényszerítené, hogy ők „fizessék ki a számlát”, míg a terveket az SNP-s Ian Blackford több évtizedes „Truss-adónak” nevezte.

Eközben a font az elmúlt 37 év legalacsonyabb szintjére zuhant a dollárral szemben. Úgy tűnik, hogy a piacokat megrázta az új miniszterelnök azon döntése, hogy az állam kölcsönt vesz fel hogy az emberek télen is tudjanak majd gond nélkül fűteni és világítani.

A Resolution Foundation arra figyelmeztetett, hogy az energiaválság esetleges költségei meghaladhatják a 2008-as pénzügyi összeomlást követően felvett 137 milliárd GBP-os mentőcsomag méretét is.

Trusst a Prime Minister’s Questions során máris keményen támadta az ellenzék, amikor határozottan elutasította a Rishi Sunak által az év elején kivetett 5 milliárd GBP-s rendkívüli adó kiterjesztésének alternatíváját.

A Munkáspárt azzal vádolta meg Mrs Trusst, hogy a dolgozó emberek vállán hagyja a terhet, miközben lehetővé teszi az energiacégek számára, hogy a megélhetési költségek válsága közepette is hatalmas profitot tegyenek zsebre.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után