Új óriás felhőkarcoló épül London szívében, 400 millió GBP-ból 1

400 000 000 fontból épül majd fel egy új, hatalmas felhőkarcoló Londonban, melynek új terveit nemrégiben mutatták be. A London belvárosában felépíteni kívánt mega felhőkarcoló a tervek szerint 1016 láb (309 méter) magas lenne, és így magasságát tekintve vetekszik a The Sharddal, amely 1017 láb magas.

Új óriás felhőkarcoló épül London szívében, 400 millió GBP-ból 3

De az épület megépítése nem két fillér, és már több év elmaradásban van az eredeti tervekhez képest. A 74 emeletes épület tetején egy kilátó / tetőterasz, valamint kültéri pihenő övezetek is helyet kapnának.

Az új tervek szerint a két legmagasabb szintet kiszélesítették, hogy az épület egységesebb és szemrevalóbb látványt nyújtson. Az ablakok mérete a felső részeken szintén meg lett növelve, miután a Historic England aggodalmát fejezte ki az eredeti terveken szereplő ablakok kapcsán.

Új óriás felhőkarcoló épül London szívében, 400 millió GBP-ból 4

Az újratervezés további jelentős fejlesztései közé tartozik, hogy a módosításoknak köszönhetően több napfény tud bejutni az épületbe a földszinten. Több hely áll a bámészkodni vágyók rendelkezésére és egy nagyobb zöldterület is beépítésre került.

Új óriás felhőkarcoló épül London szívében, 400 millió GBP-ból 5

A 72. és 73. emeleten egy Múzeum és egy oktatási központ is elhelyezésre kerül. Eric Parry, az egyik fő építész az Architects Journalnak nyilatkozva elmondta, hogy az új terveket a munkavégzési szokások világjárvány utáni változásai indokolták, és megjegyezte, hogy „az épületek használati módjai jelentősen megváltoztak”.

Új óriás felhőkarcoló épül London szívében, 400 millió GBP-ból 6

„Ennek fényében ügyfelünkkel jelenleg azon dolgozunk, hogy új rugalmasabb munkaterületek, valamint kibővített civil és üzleti funkciók révén feltárjuk az eddig kiaknázatlan lehetőségeket. Az új módosítások lehetővé teszik számunkra, hogy egy fenntarthatóbb épületet hozzunk létre, több zöld övezettel.”

Ha a tervek megvalósulnak, a felhőkarcoló építése már idén elkezdődik, és várhatóan 2029-re készül el.

Ez azonban elmarad az eredeti ütemtervtől, ugyanis korábban a 2020-as évek közepére tervezték az épület átadását. Ha megépül, a The Gherkin (591 láb) és a Leadenhall épület (738 láb) mellett kap majd helyet és mind a kettőnél jóval magasabb lesz.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után