kijárási korlátozás

A legfrissebb értesülések szerint Nagy-Britanniában hamarosan enyhíthetnek egy kicsit a kijárási korlátozás jelenlegi szabályain. A szóban forgó módosítások többek közt lehetővé tennék, hogy családtagok és barátok, akik nem laknak egy háztartásban, időről időre találkozgathassanak, maximum 10-en egyszerre, így csökkentve a stresszt és bezártság érzetet emberek millióiban.

kijárási korlátozás

A brit kormány több kisebb módosítást, enyhítést is fontolgat a hírek szerint, a következő pár hét vagy hónap eseményeit illetően. Ennek a módosításnak köszönhetően például az olyan párok, akik nem együtt élnek, szintén sokkal többször találkozhatnának és több időt tölthetnének együtt. Az emberek kijelölhetnek egy vagy két háztartást amely lakói beletartoznának egy ilyen kisebb közös csoportba, és ezek a kisebb csoportok találkozgathatnának egymással, de egyelőre mással nem.

„Ha megtaláljuk a módját, amely lehetővé teszi hogy egy kicsit rugalmasabbak legyünk a korlátozásokat illetően anélkül, hogy kockáztatnánk a betegség tovább terjedését, akkor lazítani fogunk a szabályokon.” – nyilatkozta egy Whitehall-i forrás az egyik brit napilapnak.

Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere is azt nyilatkozta a javaslatot illetően, hogy ez az érvényben levő korlátozások lazításának egy lehetséges módja lehet. Azt azonban ő is kihangsúlyozta, hogy amennyiben ez megtörténik, akkor be kell tartanunk és csak ugyanazokkal találkozhatunk napról napra, hétről hétre, hogy a vírus terjedése ne gyorsuljon be újra. Ms Sturgeon azonban azt is elmondta, hogy valószínűleg lesznek olyan korlátozások is, amelyek legalább 2020 végéig megmaradnak majd.

„Pontosan tudom a saját szüleim példájából, akik szintén nem láthatják az unokáikat, hogy mennyire idegőrlő és fájdalmas ez a helyzet. Mindannyian hiányolunk embereket, és épp ezért szeretnénk ezt a problémát minél hamarabb áthidalni valamilyen módon. A többi országban is ugyanígy megvannak ezek a problémák, mivel még sehol nem múlt el a járvány, azonban vannak olyan országok, ahol kezdik megengedni, hogy a találkozásokat kibővíthessék az emberek néhány a háztartáson kívüli személyre is… Egyelőre még végleges döntés nem született a javaslatokat illetően, azonban próbálunk egy megvalósítható verziót kidolgozni.” – mondta beszédében Ms Sturgeon.

Többször is felmerültek kérdések arról az utóbbi időben, hogy az ország mikor oldja már fel végre a korlátozásokat, és hogy pontosan hogyan is tervezi ezt a kormány véghezvinni, amikor eljön az ideje. Egyértelmű választ azonban még mindig nem sikerült rá adniuk. A pénteki Downing Street-i sajtótájékoztatón Grant Shapps közlekedési miniszter azt válaszolta erre, hogy:

„Amikor az emberek azt kérdezik tőlem, hogy ezek a kijárási korlátozások, a távolságtartásra, és az otthon maradásra bevezetett szabályok mikor lesznek végre módosítva, nos, a válaszom erre az, hogy bizonyos szempontból ez valamennyire rajtatok is múlik. Ugyanis minél jobban betartjuk őket, annal hamarabb lesz majd a kormány képes meghozni azt a döntést, hogy lazíthatunk rajtuk.”

A hétvége során, amely már az ötödik a korlátozások bevezetése óta, meleg, napos idő várható, azonban a kormány ismételten arra kért mindenkit, hogy ne kezdjünk el tömegesen kijárkálni és csoportosan a napon ücsörögni, mert a vírus még mindig nem múlt el.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után