Koronavírus Anglia

Boris Johnson visszatért a Downing Streetre és újra átvette a brit kormány irányítását, és a vezető szerepet a koronavírus ellen vívott küzdelemben. Eközben a lakosság irányából érkező nyomás egyre nagyobb Mr. Johnsonon, ugyanis egyre többen egyre elégedetlenebbek, miután a naponta elvégzett koronavírus tesztek száma még mindig elképesztően alacsony, illetve a kijárási korlátozás fokozatos feloldását illetően sem hoztak még nyilvánosságra egyetlen kidolgozott, összeszedett tervet sem.

Koronavírus Anglia

A brit miniszterelnök három hét kihagyás után tért vissza az ország élére, miután ő maga is kórházba került a koronavírus miatt. Mai beszédében elmondta, hogy jóval tovább kellett a „kispadra ülnie”, mint azt tervezte. Megköszönte a segítséget, mind a kórházi alkalmazottaknak, mind pedig Dominc Raab-nak, aki távollétében átvette az irányítást egy rövid időre. Mr. Johnson azonban továbbra is azon az állásponton van, hogy habár fordulni látszik végre a kocka, még mindig nagy lenne a kockázata annak, hogy a vírus terjedése újból felgyorsul. Épp ezért a kijárási korlátozások enyhítése egyelőre nem indokolt.

Nemrég kiderült, hogy egyre több orvos úgy kezeli a koronavírusos betegeket, hogy nincsen rajtuk megfelelő védőruha. Egy friss felmérés szerint az orvosoknak csaknem az egyharmada nem rendelkezik teljes, a vírus ellen védő ruházattal a munkájuk végzése közben. A kórházak nagyrészében az alkalmazottak durván 15%-ának megfelelő minőségű szájmaszk sem jut. A kormány azonban egyelőre nem tudott választ adni arra, hogy a hiányzó ruhadarabokat és felszereléseket mikor fogják pótolni.

Egy másik igen megdöbbentő adat, hogy a kormány új, a koronavírus terjedését követő mobil applikációját fejlesztő szakemberek szerint a vírust mostanra már akár 6 millió ember is elkaphatta Nagy-Britanniában. Christophe Fraser professzor az NHS által támogatott csoport vezetője, akik azon dolgoznak, hogy a vírus terjedését jobban szemmel lehessen tartani a szigetországban, egy interjúja során elmondta, hogy a járvány mostani fázisára, a vírust a lakosság 3-10%-a már elkapta, vagy már rég túl is van rajta.

Eközben Olaszországban, ahol a járvány a legnagyobb pusztítást végezte eddig Európában, elkezdik enyhíteni a korlátozásokat. A miniszterelnök egy televíziós adásban jelentette be a hírt a vasárnapi nap folyamán. Olaszország tehát elkezdi megengedni a vállalkozások egy részének, például a gyáraknak és az építőipari cégeknek, hogy a jövő héttől újra kinyissanak, így indítva el az országban a kijárási korlátozás fokozatos feloldását.

Mindeközben a koronavírussal fertőzöttek száma világszinten elérte a 3 millió főt. Nagy-Britanniában pedig újabb 413 halálos áldozat volt az elmúlt 24 óra folyamán, amivel az országban a halálos áldozatok száma már 20700 fölött van.

Ami jó hír, hogy egyre inkább úgy látszik, hogy lassul a járvány terjedése az országban, és ez többek közt azt is jelenti, hogy a sok erőfeszítés és a bevezetett korlátozások hatása végre kezd meglátszani, nyilatkozta az NHS England igazgatója. A használatban lévő kórházi betegágyak számának változása is jól mutatja, hogy a járvány terjedése végre csillapodni látszik. Stephen Powis professzor szerint ez azért nagyban köszönhető annak is, hogy az emberek rendesen betartják a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Koronavírus UK: Visszatért a miniszterelnök, csökken a halálozások száma és más fontos, friss infók 2

Amit még érdemes megjegyezni, hogy a szigetország is be fogja vezetni a 14 nap karantént a külföldről az országba érkezők számára. Ez elvileg a kormány a következő hónaptól tervezi ezt a módosítást életbe léptetni, nem úgy mint másik 130 országban, ahol már hetekkel, hónapokkal ezelőtt meghozták ezt a fontos döntést a vírus megfékezése érdekében. Eközben a WizzAir pedig számos járatát újraindítja, amiről egy korábbi cikkünkben olvashatsz további részleteket.           Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után