A brit állam megreformálja és egységesíti a segélyeket és támogatásokat, és „universal credit” néven egy új köntösbe bújtatja őket.

o-UK-MONEY-facebook

A „universal credit” alapvetően a támogatási rendszer felújított változata, ami Duncan Smith, munkaügyi miniszter vezényletével készült el.

 

6 különböző támogatást fog helyettesíteni, melyek név szerint:

  • job seekers allowance (JSA)
  • income-related employment and support allowance
  • income support
  • working tax credit
  • child tax credit
  • housing benefit

A universal credit úgy lett kialakítva, hogy a támogatást igénybe vevő fizetésének emelkedésével arányosan csökken az összege. Nincs megkötés arra vonatkozóan, hogy az illetőnek hány órát kell dolgoznia hetente. Az igénylésére egy online rendszert próbálnak bevezetni, így 90%-ban interneten keresztül igénylik az emberek.

Az egységesítés bevezetése eddig kevesebbe került a tervezettnél, és jelenleg is folyamatban van, lépésről lépésre, árulta el Mr. Duncan Smith.

Iain-Duncan-Smith

A támogatási rendszer hétfőtől érhető el egyes helyeken, és a tervek szerint 2016-ra az összes „job center”-ben felkerül a palettára.

A munkáspárt keményen kritizálta a tervezetet, hogy ez egy bukásra ítélt program, aminek a kivitelezése ráadásul évekbe telik majd.

Hétfőtől már 250 munkaügyi központban kerül tesztelésre. A miniszter szerint, ha ez a fázis sikerrel zárul, hamarosan már minden harmadik munkaügyi központban bevezetésre kerül.

Eddig mindössze 50,000 ember vette igénybe a kiválasztott körzetekben, ami jóval kevesebb a vártnál.

„Bevontunk újabb embereket, akik újra megvizsgálták és adtak néhány tanácsot, amit megfogadtam. Így most az egész program bevezetését lépésről lépésre csináljuk” – nyilatkozta a miniszter, amikor a korábbi, bevezetéssel kapcsolatos csúszásokról és más problémákról kérdezték.

A becslések szerint, ha a teljes országra sikerül kiterjeszteni, a universal credit éves szinten  7 milliárd fonttal növelheti a gazdaságot, a dolgozók számának emelkedésének és a támogatásokra elfolyó pénzmennyiség csökkenésének köszönhetően.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://m.bbc.co.uk/news/uk-politics-31476172