Ha a jelenleg hatalmon lévő konzervatív párt újra megnyerné a választásokat májusban, a hat hónapnál régebb óta munkanélküli, vagy oktatásban nem részesülő fiatalok (18 – 21 évesek) csak nem fizetett közmunka révén juthatnának segélyekhez.

camneron

A héten ez a legfrissebb bejelentés a konzervatívoktól a támogatási rendszer kapcsán. Ha megvalósul, az érintett 18-21 éveseknek nagyjából heti 30 órát kell teljesíteniük, hogy jogosultak legyenek a támogatásokra.

Ha teljesítik a feltételt, akkor munkanélküli segély helyett, más néven (Youth Allowance), de ugyanúgy heti £57.35 támogatást kapnak.

„Amire ezeknek a fiataloknak szükségük van, az munkatapasztalat és az, hogy minden nap bejárjanak dolgozni. Rá kell ébredniük, hogy semmi sincs ingyen, és hogy nekik is tenniük kell valamit a közösségért, a támogatásokért cserébe.” – mondta a brit miniszterelnök.

new-ed

A munkáspárt azonnal rácsapott a kínálkozó lehetőségre, hogy kihangsúlyozza, hogy a konzervatívok ezzel a lépéssel fiatalok ezreinek fordítanak hátat.

A munkáspártnak a konzervatívokkal szemben az a terve, hogy az egy évnél régebb óta munkanélkülieknek minimum fél évre biztosítanának munkát, amit a bankárok bónuszainak adójából fizetnének.

A munkáspárt azt is megígérte, hogy amennyiben ők nyernek, minden tanulmányait befejezőnek garantálnak gyakornoki pozíciót, akinek elég jók a jegyei.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://m.bbc.co.uk/news/uk-politics-31500763