Új csalással próbálnak átverni rengeteg embert, akinek autója van Nagy-Britanniában 1

Egyre többen figyelmeztetnek arra, hogy valaki egy új módszerrel próbál adatokat és pénzt lopni rengeteg Nagy-Britanniában élő embertől, akinek autója van, méghozzá úgy, hogy a DVLA-nek adja ki magát.

Új csalással próbálnak átverni rengeteg embert, akinek autója van Nagy-Britanniában 3

 

A DVLA az a kormányszervezet, amely a jogosítvánnyal rendelkezők adatbázisáért és a gépjárművek nyilvántartásáért felel többek közt. Tőlük kapjuk a jogsinkat és rajtuk keresztül intézünk jónéhány vezetéssel az autónkkal kapcsolatos ügyet a szigetországban.

A legújabb csalás úgy működik, hogy az áldozatokat a csalók úgy keresik fel szöveges üzenetekben, mindenféle platformokon de főleg sms üzenetekben, mintha ők lennének a DVLA szervezete, és közlik az ügyféllel, hogy nagyságrendileg £50 visszaigénylésére jogosult.

Ahhoz, hogy ezt az összeget „megkaphassuk”, csak egy linkre kell kattintanunk, és megadnunk néhány adatot. Ahogy az ilyenkor lenni szokott… Sajnos az ilyeneknek sokan bedőlnek, főleg amikor még új a dolog és nem terjedt el a híre, hogy átverés! Ezért is érdemes mostantól erre odafigyelni, ezért szólunk, és arra kérünk mindenkit, hogy ossza meg az információt, hogy minél kevesebben essenek bele ebbe a csapdába.

A szemfülesebb felhasználók egyébként azonnal felvették a kapcsolatot a DVLA szervezetével közösségi oldalakon és más platformokon keresztül, és megkérdezték, hogy tényleg jogosultak-e az említett összegre.

A szóban forgó sms szövege egyébként ez:

Új csalással próbálnak átverni rengeteg embert, akinek autója van Nagy-Britanniában 4

 

Vagyis újra kalkulálták a gépjárművünk után fizetendő adót, és £48.84-tal többet fizettünk be. Kattintsunk az alábbi biztonságos linkre, hogy visszaigényelhessük az összeget.

Voltak akik azonnal rájöttek, hogy ez átverés, vagy valami hiba, mivel annak ellenére megkapták az üzenetet, hogy még autójuk sincs.

A DVLA szóvivője az eset kapcsán ezt reagálta: „Mi nem küldünk se sms-t sem pedig emaileket, amikben arra kérnénk ügyfeleinket, hogy adják meg személyes vagy banki adataikat. Ha valaki ilyen üzenetet kapna, ne kattintson a linkre, és azonnal törölje az üzenetet a készülékéről.”     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás