Tovább emelkedik Angliában a koronavírusos fertőzöttek száma 1

A brit egészségügyminiszter az egyik legutóbbi nyilatkozatában azt állította, hogy a kormány koronavírus tesztelő rendszere „jól működik”. Mindeközben az Egyesült Királyságban június harmadika óta nem regisztráltak ilyen sok új fertőzöttet.

Tovább emelkedik Angliában a koronavírusos fertőzöttek száma 3

Matt Hancock abban reménykedett, hogy az országban karácsonyra már mindenki mindenkit megölelhet majd, azonban a legfrissebb adatok sajnos nem adnak okot arra, hogy túlzottan bizakodók lehessünk. Az augusztus 26-ig tartó héten összesen 6732 új személy produkált pozitív tesztet Covid-19-re Angliában – ez 6% -os növekedést jelent az előző héthez képest.

Mr. Hancock elismerte, hogy az országos szintű tesztelés „időnként operatív kihívásokkal küzd”, miután a BBC elvégzett egy irányítószám alapú ellenőrzést, amely azt mutatta, hogy néhány embernek azt mondják, hogy a legközelebbi hely, ahol a tesztet meg tudja csináltatni több órányira található.

„Jelenleg a rendszer jól működik. Természetesen időnként vannak működési kihívások, de ezektől eltekintve teljesen jól működik. Természetesen tovább kell emelnünk az elvégzett tesztek számát, és ez megoldhatóvá is válik az új technológiának köszönhetően.” – nyilatkozta az egészségügyminiszter, és hozzátette, hogy a teszteléssel kapcsolatos nehézségek miatt is dötött úgy a kormány, hogy gyorsabb tesztek elkészítésébe invesztál. A csütörtöki bejelentés szerint a brit kormány 500 millió fontot költött új 20 perces Covid-19 tesztekre.

„Mivel a védőoltás még nincs készen, ez a legjobb esélyünk arra, hogy a vírust kordában tudjuk tartani, és a távolságtartásra vonatkozó rendeletet is minél hamarabb visszavonhassuk, főleg, ha azt is számításba vesszük, hogy közeleg a tél.” – mondta Mr. Hancock a BBC Radio 4 adásában.

Az egészségügyminiszter nem mondott konkrét időpontot, hogy a tömeges tesztelés mikor válik majd mindenki számára elérhetővé, de azt elmondta, hogy az hogy a téliszünet, a karácsony és a szilvszter milyen lesz, nagyban függ ettől, hacsak addig el nem készül a védőoltás.

Mindenközben Oroszország ellentmondásos koronavírus elleni vakcinája valóban működhet, miután két korai vizsgálat megállapította, hogy biztonságos és kiváltja az immunválaszt az emberekben. A két korai fázisú vizsgálat eredményei biztatóak, ugyanis az eredmények azt mutatják, hogy a vakcina 46 nap után sem gyakorolt semmilyen ​​súlyos vagy káros hatást a 76 önként jelentkezőre. A vakcina elkészültét Vlagyimir Putyin jelentette be a múlt hónapban, nemzetközi aggodalmat keltve, hogy tömegesen gyártani kezdik, anélkül, hogy megfelelő vizsgálatokat végeztek volna rajta.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után