Komoly áradások, Nagy-Britannia több pontját is elöntötte a víz, és a londoniakat is figyelmeztették 1

Devon és Cornwall egyes részeit elöntötte a víz, miután komolyabb zivatarok söpörtek végig az Egyesült Királyságon. Eközben pedig a londoniakat is arra figyelmeztették, hogy készüljenek fel mert jelentős áradásokra lehet számítani, ha a felhőszakadás eléri a fővárost.

Komoly áradások, Nagy-Britannia több pontját is elöntötte a víz, és a londoniakat is figyelmeztették 3

Heves esőzés volt és rengeteg csapadék zúdult a délnyugati területekre, aminek következtében az utak kerültek víz alá, és a helyiek közül többen azt mondták, hogy ilyet még soha nem láttak. A meteorológiai intézet már korábban borostyánsárga figyelmeztetést adott ki Cornwall, Devon és Somerset területére a zivatar miatt, ami azt jelenti, hogy otthonok és vállalkozások kerülhetnek víz alá, áramkimaradások lehetnek, és életveszélyt okozó árvizek is kialakulhatnak, közlekedési fennakadások és a közösségek elszigetelődésének veszélye is fenn áll.

Komoly áradások, Nagy-Britannia több pontját is elöntötte a víz, és a londoniakat is figyelmeztették 4

A közösségi médiában közzétett felvételeken többek közt egy körforgalom is látható a cornwalli Truro folyó közelében, amelyet tegnap délután a heves záporok közepette gyorsan elöntött a víz. Ruan Sims, a körforgalomban lévő HiQ Tire and Autocare garázs vezetője azt mondta, hogy az utat korábban öntötte már el a víz, de még soha nem látta ilyen magasra emelkedni a vízszintet ott.

Azt mondta, hogy a víz hirtelen jött, amikor elkezdődött az eső, de körülbelül 10 perccel azután, hogy elállt teljesen eltűnt a csatornákba, és kisütött a nap.

Elmondta, hogy az autók csak lassan tudtak áthaladni rajta, de látta azt is, hogy néhányan meg is álltak, és megvárták inkább amíg a vízszint ismét csökkenni kezdett.

Komoly áradások, Nagy-Britannia több pontját is elöntötte a víz, és a londoniakat is figyelmeztették 5

Tom Morgan, a Met Office meteorológusa azt mondta, hogy a legtöbb helyen száraz idő volt az országban, de hozzátette hogy: „Az ország egyes részein ma heves záporok voltak, elsősorban Anglia délnyugati részén. Láttunk néhány áradást Cornwall és Devon egyes részein” – mondta, hozzátéve, hogy “nagyon nehéz vezetési körülmények alakultak ki néhol, áradások, jégeső és heves esőzés is volt “.

Komoly áradások, Nagy-Britannia több pontját is elöntötte a víz, és a londoniakat is figyelmeztették 6

Sárga figyelmeztetések is érvényben vannak keddre az Egyesült Királyság nagy részére vonatkozóan, szerdára pedig Dél-Angliában. Mindez azok után, hogy a hetekig tartó kevés eső és meleg időjárás szárazságot okozott az Egyesült Királyság egyes részein, és nagyon kiszáradt a föld.

Komoly áradások, Nagy-Britannia több pontját is elöntötte a víz, és a londoniakat is figyelmeztették 7

Korábban arra figyelmeztették a londoniakat, hogy a száraz időjárás miatt a városban és környékén nagyobb az esélye az árvizek kialakulásának, mert a füves területek ilyenkor nem képesek olyan gyorsan felszívni a vizet.

Heves esőzés sújtotta vasárnap a skóciai Invernesst is, és az interneten megosztott felvételeken és fényképeken látható az is, ahogy víz szivárog át a Vue mozi mennyezetén, illetve elárasztott egy Tescot is.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után