crop- EXCLUSIVE Two police officers have been rushed to hospital after a water fight in London’s Hyde Park descended in to violence today. Video footage available on request from Vantage News 19 July 2016. Please byline: Hamilton/Vantagenews.com Photographer: Hamilton/Vantagenews.com

Három embert is megkéseltek, akik közül az egyik egy rendőr volt, tegnap, azaz kedd este folyamán, amikor a parkban szórakozó emberek a rendőrök ellen fordultak, és hatalmas csetepaté alakult ki Londonban a Hyde parkban.

crop- EXCLUSIVE Two police officers have been rushed to hospital after a water fight in London's Hyde Park descended in to violence today. Video footage available on request from Vantage News 19 July 2016. Please byline: Hamilton/Vantagenews.com Photographer: Hamilton/Vantagenews.com

A Scotland Yard jelentése szerint egy rendőrtisztet megkéseltek, egy másikat pedig törött üveggel vágtak meg, a tömeges zavargások során, amikor a járőröket egy nagyobb csoport kezdte dobálni mindennel, ami a kezük ügyébe akadt. Mind a két rendőrt kórházba kellett szállítani, azonban a sérüléseik nem életveszélyesek.

Két másik embert is megkéseltek hatalmas káoszban, amit a sokkolt járókelők „felkelésnek” és „háborús övezetnek” tituláltak. A két másik sérültet is kórházba vitték, azonban az ő állapotukról még nem érkezett hír.

hyderiot1

London legnagyobb és leghíresebb parkjában nem mindennap fordul elő ilyesmi. Szerencsére a legtöbbször békésen ücsörgő, zenét hallgató, beszélgető vagy épp frizbiző emberek lepik el a füves részeket. Most azonban nem így történt. Sok száz fiatal gyűlt össze egy helyen, a keddi napon, ami az év eddigi legforróbb napja is volt egyben Londonban és Angliában. Több helyen 32C-t is mértek.

A képek arról tanúskodnak, hogy a járőrök sokasága nem volt elég, és a rohamrendőröket is ki kellett vezényelni a helyszínre, a nagy felfordulás miatt, és hogy a helyzet nehogy tovább fajuljon. A komolyabb sérülések és a nagyszámú rendőri jelenlét ellenére sem sikerült az elkövetőket letartóztatni, ami elég szomorú. Ami még inkább szomorú, az pedig az, hogy minden egy spontán vízi csatával kezdődött a parkban lévő tónál, amiben több százan vettek részt.

366CF03600000578-0-image-a-54_1468973158920

A szemtanúk elmesélték, hogyan lett a vidám hülyéskedésből egyszerre egy „felkelés”, amikor a tengernyi rendőr megérkezett a helyszínre. A rendőrök egyébként kis létszámban ugyan de már délután három órától felügyelték a parkban folyó eseményeket. Ezt a Scotland Yard is megerősítette. A bajok akkor kezdődtek, amikor a kiérkező rendőrsereg felszólította a magát jól érző tömeget, hogy kicsit vegyenek visszább és halkítsák most már le a zenét.

„Este 8:40 körül az egyre növekvő tömeg elkezdett ellenségesen viselkedni a kivezényelt rendőrökkel, és mindenféle dolgokat, többek közt üres üvegeket hajigáltak rájuk. Az egyik rendőrt a fején találták el, őt is kórházba kellett szállítani.” – mesélte a rendőrség szóvivője.

Sokan élvezettel nézték a rendőrökkel csatázó tömeget, de a legtöbben elítélően nyilatkoztak az ilyesfajta megmozdulásokról.

A park körül kialakult „hadi állapotok” miatt este a Marble Arch, Park Lane és Hyde Park Corner egyes útszakaszait le kellett zárni. Mostanra szerencsére az útlezárások már nincsenek érvényben és a tömeget is sikerült feloszlatni. A szemtanúktól azt kérte a rendőrség, hogy ha rendelkeznek valami hasznos infóval, hívják a 0800 555 111 számot.     Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára