Anglia és Wales területein és újabb vihar tombol, ami az Imogen nevet kapta, és minden eddiginél erősebb széllökésekkel söpör végig a szigetországon.

Sidmouth__Devon_3569645b

Nagy-Britannia déli felén számos területen heves esőzések vannak, amik hatalmas erejű széllel párosulnak. Az elmúlt 24 órában sengeteg helyen mértek 100 km/h sebességű lökéseket, de a legmagasabb, amit az Isle of Wight területén mértek, a 150 km/h-át is meghaladta.

A vihar kelet felé halad, be az ország szíve felé, így a kíméletlen idő nem csak a nyugati partok lakosságának, de várhatóan a fővárosiaknak is okoz némi fejfájást. Anglia és Wales területén eddig összesen 5,000 otthonban ment el az áram a vihar okozta károknak köszönhetően, ami fákat és villanyoszlopokat is kicsavart.

uk warning

A vonatok közül nagyon sok késik, és egyes kompjáratokat is töröltek. Aki autóba ül, az legyen óvatos, különös tekintettel az M4-es és M5-ös autópályák szakaszain.

A Met Office, vagyis a brit meteorológiai intézet borostyán színű (de mondhatjuk úgy is, hogy 2-es szintű) riadókészültséget léptetett érvénybe Wales, Dél Anglia, és London területeire is. Ezen felül a partok mentén hatalmas, néhol a 14 métert is elérő hullámokkal is számoljon mindenki, amik veszélyesek is lehetnek, így érdemes kicsit óvatosabbnak lenni, és az esőzés miatt kb 60 különböző helyen árvízveszély is van.

_88155016_treecar

Cornwall területén több iskolát is bezártak az időjárás miatt. A többek közt Portsmouth és London városokat is érintő szakaszokon a vonatok lassabban közlekednek. A Gatwick reptérre menő Gatwick Express járatait törölték, de a repülők esetében is lehet késésekre számítani. Közutakkal kapcsolatos bővebb infót itt találtok.

Az előrejelzések szerint a vihar estére valamelyest csendesedni fog.    Forrás: http://www.bbc.com/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára