Több tucat toi toi WC-t loptak el egy versenypálya mellől Angliában – amelyeknek egy része tele volt! 1

A rendőrség nyomozást indított a csapat tolvaj után, miután elloptak 35 hordozható WC-t egy versenypálya mellől. A fülkéket – amelyek egy része még tele volt – vasárnap a herefordshire-i Pencombe-ban található Ludlow Autograss Club melletti mezőről vitték el.

Több tucat toi toi WC-t loptak el egy versenypálya mellől Angliában – amelyeknek egy része tele volt! 3

Egyes feltételezések szerint a tolvajok egy motorverseny utáni éjszakán vághatták le a lakatokat, majd ezek után telepakoltak egy Ford Transit furgont és egy nagy utánfutót a majd 3 tucat toi toi WC-vel. A mobil WC-k az 53 éves Neil Griffiths által vezetett Three Counties Toilet Hire tulajdonában vannak, akinek az elmondása szerint ez a lopás „tönkreteheti” a családi vállalkozást.

A vállalkozó fia, a 26 esztendős Kieran fedezte fel a lopást, amikor elment a WC-kért, hogy összeszedje őket. Neil, aki éppen nyaral, azt mondta:

„Teljesen letaglózott bennünket a hír – úgy értem, ki a csuda lop vécéket? Néhány közülük ráadásul tele is volt, még csak ki sem borították őket. Csak szépen egyenként felpakolták és elvitték őket úgy, ahogy voltak. Ez az egész eléggé megdöbbentő. Ráadásul elég nehezek még üresen is, nem könnyű őket mozgatni. Körülbelül a teljes készletünk negyedét vitték el, de ez a rendezvényekre szánt készletünknek körülbelül a 80%-a, tehát nagy hatással lesz a vállalkozásunkra.”

„Kis családi vállalkozás vagyunk, és egy ilyen simán tönkretehet bennünket – csak egy WC pótlása körülbelül 1000 fontba kerül. Valaki a helyszínen látott egy Transit furgont egy utánfutóval odagurulni, és azt hitték, mi vagyunk azok.”

Több tucat toi toi WC-t loptak el egy versenypálya mellől Angliában – amelyeknek egy része tele volt! 4

„Vagy hidegvágót használtak, vagy tudták a lakatok kódját, még mindig várom a jelentést ennek kapcsán, hogy megtudjam, mert még éppen szabadságon vagyok. De emiatt most haza akarok jönni. Minden mást is elvittek, amit a WC-kben hagytunk, például a fertőtlenítő szereket. Jövőre már egy csomó eseményre hívtak bennünket. Nem tudjuk, mit fogunk így csinálni.”

„Két mozgássérültek számára készült mobil WC is volt, amelyeket szintén elloptak, ezek egyenként körülbelül 1500 fontba kerültek. Nagyon sok pénzünkbe fog kerülni a cseréjük. Nagyon remélem, hogy megtalálják őket. Csak azt szeretném kérni, hogy az emberek ellenőrizzék a CCTV felvételeiket, hogy nem rögzítettek-e bármilyen gyanús tevékenységet, és ha igen, lépjenek kapcsolatba a rendőrséggel. Soha nem fordult elő még nálunk ilyesmi, ez példátlan.”

A WC-ket csak tavaly vásárolta a vállalkozás, és körülbelül 40 000 fontba kerültek. A legtöbb közülük durván fél négyzetméter alapterületű, a két mozgássérült toi toi wc pedig ennél kicsivel nagyobb, így a tolvajoknak igen nagy hely kell ezeknek a tárolásához. A rendőrségi nyomozás már folyamatban van, de egyelőre még nem bukkantak a tettesek nyomára.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után