Több százezer vendéglátásban dolgozó vesztheti el állását a napokban csak Londonban 1

A UK Hospitality kereskedelmi szervezet elnöke arra figyelmeztetett, hogy a vendéglátóipar durván 200 ezer dolgozója is „elvesztheti munkáját már akár ezen a hétvégén” a bevezetett intézkedések miatt.

Több százezer vendéglátásban dolgozó vesztheti el állását a napokban csak Londonban 3

A BBC reggeli beszélgetős műsorában a szervezet vezérigazgatója, Kate Nicholls adta ezt a becslést, miközben megvitatta a műsorvezetővel az új második szintű koronavírus-korlátozásokat, amelyek péntek éjféltől léptek életbe Londonban. Nicholls elmondása szerint a korlátozások második szintje nagyobb pénzügyi terhet ró az éttermekre és bárokra, mint a legmagasabb, harmadik készültségi szint, amelynél ezen helyeknek be kell zárniuk.

„Ha a harmadik készültségi szint lép életbe, akkor a bezárni kényszerülő helyek támogatást kapnak, tehát valójában a fővárosban az érintett iparágakban működő vállalkozások számára valószínűleg jobb lenne az a verzió, ha fizetnek azért mert be kell zárnod. A második készültségi szint problémája az, hogy így senkinek nincs kormányzati támogatása, és ezzel a kormánynak sürgősen foglalkoznia kell, különben körülbelül 200 000 ember veszi el London központjában az állását a hétvégén.”

Több százezer vendéglátásban dolgozó vesztheti el állását a napokban csak Londonban 4

Nicholls gondolataival sokan mások is egyetértettek a vendéglátás területén, mivel az előrejelzések szerint az új korlátozások kb. 10 milliárd fontjába kerülnek a fővárosnak. Az új korlátozások azt jelentik, hogy a különböző háztartásokból származó emberek már nem keveredhetnek beltérben a fővárosban, beleértve az éttermeket és bárokat is. Ez várhatóan óriási hatással lesz a vendéglátóhelyeket látogató ügyfelek számára, mindaddig amíg a szabályok érvényben lesznek.

Az otthonról dolgozók megnövekedett száma és az idegenforgalomban bekövetkezett zuhanórepülés is súlyosan érinti a fővárost – tette hozzá Nicholls. Úgy gondolja, hogy a kormánynak a harmadik szintű területeknek megadott támogatást kellene nyújtania a második készültségi szinten levő területeken működő vállalkozások számára is.

Azoknak pedig, akik esetleg még nem tudnák, az új munkahely-támogatási rendszer megköveteli, hogy a munkaadók a személyzet bérének akár 55% -át is kifizessék, másik 22% -át pedig a kormány fedezi.      Forrás

Megosztás