Koronavírus UK: az intézkedések ellenére is rohamosan nő a fertőzöttek száma 1

Az Egyesült Királyság egyes részein a koronavírusos esetek számának növekedése „egyre irányíthatatlanabbá kezd válni” – figyelmeztettek a miniszterek, ugyanis a második hullám következtében az ország egész területén növekszik a fertőzöttek száma.

Koronavírus UK: az intézkedések ellenére is rohamosan nő a fertőzöttek száma 2

A napi Covid-19 esetek pénteken elérték a 17 000-et 24 óra leforgása alatt – ez pedig több mint háromszorosa az áprilisi első hullám csúcsának, ezzel összesen már 550 000-nél is többen vannak, akik elkapták a vírust.

Koronavírus UK: az intézkedések ellenére is rohamosan nő a fertőzöttek száma 3

A szigetország északi felén urásszerűen nőtt a regisztrált betegek száma, ami nagyban hozzájárul az országos statisztikák romlásához. Emiatt felmerül a kérdés, hogy vajon milyen további szigorításokhoz fog folyamodni a brit kormány. Gillian Keegan miniszter szerint az ország „hihetetlenül súlyos helyzetben van”, és a kormánynak lépnie kell a járvány terjedésének mielőbbi megállítása érdekében.

Koronavírus UK: az intézkedések ellenére is rohamosan nő a fertőzöttek száma 4

Észak-Írország és Észak-Anglia területein volt a legmagasabb a fertőzés aránya az elmúlt hét napban, Derry, Nottingham, Manchester és Liverpool városok mindegyikében több mint 700 új esetvolt 100 000 lakosonként. Matt Hancock egészségügyminiszter szerint a helyi korlátozások a kormány „célzott beavatkozásainak” részét képezték, azonban nem zárják ki az egész országra kiterjedő újabb lezárás lehetőségét sem, amennyiben a helyzet ilyen ütemben romlik tovább.

Az Egyesült Királyság egyike azon számos európai országnak, amelyek a halálos vírus súlyos második hullámát élik meg. Sajnos Franciaországban és Spanyolországban is új napi rekordok vannak a fertőzöttek számát illetően az elmúlt napokban.

Koronavírus UK: az intézkedések ellenére is rohamosan nő a fertőzöttek száma 5

Míg az Egyesült Királyság ezen országok mögött állt a fertőzés kezdeti szakaszában, a vírus első hulláma végül komolyabbnak bizonyult mind az összesített esetszám, mind a halálesetek számát illetően. Úgy tűnik, hogy a második hullám esetében hasonló trend figyelhető meg, az Egyesült Királyság ismét Franciaország és Spanyolország mögött van. Ha a járvány helyzetének alakulása most is követi a másik két ország trendjeit, a második hullám miatt kialakult állapot akár sokkal tovább is romolhat.        Forrás

Megosztás