koronavírus védőoltás

Matt Hancock, brit egészségügyminiszter szerdán bejelentette, hogy Nagy-Britanniában a mai, csütörtöki napon megkezdődik a koronavírus ellen kifejlesztett új védőoltás embereken való tesztelése. Az önként jelentkezők akár 625 GBP-t is kaphatnak a kísérletben való részvételért cserébe.

koronavírus védőoltás

Az Imperial College London és a University Hospital Southampton arra kérte fel a lakosságot, hogy jelentkezzenek és segítség a kutatók munkáját, hogy minél előbb kiderüljön, hogy a kifejlesztett védőoltás megfelelő hatékonysággal képes-e legyőzni a koronavírust az emberi szervezetben. A Covid-19 ellen elkészített vakcinát az Imperial College London és az Oxfordi Egyetem falai közt fejlesztették ki.

Az Imperial College London szóvivője azt nyilatkozta, hogy a védőoltás tesztelése az elkövetkező pár hét folyamán fog lezajlani. Bárki jelentkezhet önként, a kikötés csak annyi, hogy az illető egészséges 18 és 55 év közötti korú személy legyen. A három helyszín, ahol a védőoltást tesztelni fogják, az Imperial College London, a University Hospital Southampton és a Bristol Children’s Vaccine Centre lesz.

Azok, akik megengedik, hogy kipróbálják rajtuk a járvány elleni új védőoltást, 190 – 625 font közötti összeget kapnak majd cserébe. A tervek szerint 510 emberen fogják kipróbálni. A jelentkezőket főként London, Bristol és Southampton területéről várják. A szakértők szerint a vakcina kulcsfontosságú szerepet tölthet be a koronavírus legyőzésében és így abban is, hogy mennyire hamar lehet majd feloldani a kijárási korlátozást az ország területén.

A teszt összesen maximum hat hónapot vesz igénybe, és a védőoltás csak korlátozott számú emberen kerül kipróbálásra, így a tudósok hatalmas erőforrások felhasználása nélkül fel tudják mérni, hogy biztonságos és eredményes-e. Minden egyes jelentkezőnek, a védőoltás beadását követően összesen 4-11 alkalommal kell majd visszajönnie kontrollra.

Több száz fontot adnak az önként jelentkezőknek, akiken kipróbálják a koronavírus elleni új védőoltást 1

A vírusnak eközben újabb 763 ember esett áldozatul a szigetország területén az elmúlt 24 óra során, ezzel a halálos áldozatok száma már 18100. A brit statisztikai hivatal által nemrégiben nyilvánosságra hozott adatok szerint azonban a tényleges adat ennél durván 40%-kal magasabb, ugyanis az egészségügy által közölt számadatok csak a kórházi elhalálozásokat tartalmazzák. Erről részletesebben egy korábbi cikkünkben itt olvashatsz.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után