Több órára beszorult a fagyasztószekrénybe egy alkalmazott a Pret a Manger egyik üzletében Londonban 1

A Pret A Mangert 800 000 GBP pénzbírsággal sújtották, miután nemrégiben kiderült, hogy az egyik dolgozójuk két és fél órára a fagyasztószekrényben ragadt.

Több órára beszorult a fagyasztószekrénybe egy alkalmazott a Pret a Manger egyik üzletében Londonban 3

Az incidens idején csak farmert és pólót viselő alkalmazott úgy próbálta meg melegen tartani magát, hogy folyamatosan mozgott, de saját bevallása szerint féltette az életét, és mikor végül kiszabadult hipotermiás tünetekkel kezelték.

A London belvárosában történt incidens után indított vizsgálatok folyamán kiderült, hogy nem készült megfelelő kockázatértékelés a probléma kapcsán. A lánc kedden a westminsteri bíróságon bűnösnek vallotta magát az egészségügyi és biztonsági szabálysértés vádpontjában.

Az esetet kivizsgáló Westminster-i önkormányzat értesülése szerint a munkás, aki beszorult a fagyasztókamrába, amelynek hőmérséklete -18 °C-ra volt beállítva, az üzletláncnak a Victoria autóbusz-állomásnál levő boltjában dolgozott épp, amikor a baj megtörtént.

Végül nagy szerencséjére az egyik kollégája talált rá és mentette ki a szorult helyzetből. Míg a fagyasztókamrában tartózkodott, elmondása szerint azt tapasztalta, hogy a légzése egyre korlátozottabb, nehézkesebb, és elkezdte egyre kevésbé érezni előbb a lábfejét, majd a combjait is.

Egyszer megpróbált feltépni egy kartondobozt, hogy azzal fedje le azt a nyílást, ahol a hideg levegő áramlott befelé a kamrába, de a keze már túlságosan el volt fagyva ahhoz, hogy ezt meg tudja csinálni. A vizsgálat megállapította, hogy nem volt megfelelő kockázatértékelés a szabályozott hőmérsékletű környezetben dolgozó alkalmazottak védelme érdekében.

A Pret jelentési rendszere feltárta, hogy az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett az alkalmazottaktól a hibás vagy befagyott nyomógombokkal kapcsolatban.

Egy alkalommal ugyanabban a helyiségben egy másik dolgozó már beszorult a fagyasztószekrénybe, miután nem tudta belülről kinyitni az ajtót. A 2020. januári incidens során a belső ajtókioldó mechanizmus nem működött.

Aicha Less, a Westminster-i önkormányzat helyettes vezetője és a kabinet közösségekkel, közvédelemmel és engedélyezéssel foglalkozó tagja azt mondta: “Az alapvető biztonsági intézkedések figyelmen kívül hagyása a legsúlyosabb következményekkel járhat. Reméljük, hogy a bíróságon kiszabott jelentős bírság egy jó emlékeztető lesz minden vállalat számára.”

A Pret A Manger szóvivője a következőket nyilatkozta az eset kapcsán: “Teljes felülvizsgálatot végeztünk, és a gyártóval együttműködve olyan megoldást dolgoztunk ki, amely a továbbiakban megakadályozza, hogy ez újra megtörténjen.”

“Az incidenst követően minden meglévő ilyen helyiségünket felülvizsgáltuk, és amennyiben szükséges volt, elvégeztük a szükséges módosításokat, és teljes mértékben, mindenben együttműködtünk a Westminster-i önkormányzattal.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után